Menu

Mijn ervaring op Tinder, Part II

3 reacties
tinder en serendipity

In een eerdere blog schreef ik over mijn eerste stappen op datingpad en Tinder. De leukerd waarmee ik via Tinder een afspraak had gemaakt, was in het echt ook leuk. We hadden een leuke klik, en snel kwam er een vervolgafspraak. Wel merkte ik dat de dame in kwestie unfinished business had. Zij had recent een relatiebreuk gehad, en was nog aan het verwerken. Haar gevoel liep achter. Verstandelijk vond ze me erg leuk, maar haar gevoel was er niet. Eerlijk heb ik haar verteld dat ik hierdoor niet zag dat er nog vervolgafspraakjes zouden komen, en heb haar netjes bedankt voor de leuke tijd. Zo. Zo kan het dus ook nog. Ik ben klaar voor de wereld, maar de wereld wellicht nog niet voor mij. Interessant gegeven.

Ik zit heerlijk in mijn vel. Ben gelukkig. Doe leuke dingen. Ontzettend trots en verliefd op de blondines. Zij geven me puur geluk. Ook ben ik recentelijk veel activiteiten gaan ontplooien waar ik plezier uit haal. Zoals zingen. Een blog bijhouden. energieke dingen. Zo leer ik ook nieuwe mensen kennen, en komt er interactie.

Een van de mooiste Engelse woorden, wat gevoel bij me oproept, is het woord “Serendipity”. Het bekt lekker, klinkt romantisch maar ook stoer. Het is een enorm krachtig woord. De letterlijke betekenis ervan is : “Dingen of personen vinden zonder er naar op zoek te zijn, plezierige toevalligheden” . Recent heeft dit woord meer betekenis voor me gekregen, en heb er over nagedacht.

Recentelijk zijn er geheel onverwacht nieuwe mensen in mijn leven gekomen. Via absolute toevalligheden. Onverwachte plaatsen, momenten of situaties.
Prachtig vind ik dat, om gezamenlijk te constateren dat het contact als wederzijds prettig wordt ervaren. Een klik gevoeld kan worden op verschillende vlakken en niveaus. Enerzijds vriendschappelijk, anderzijds weer alleen vriendelijk, of wellicht een diepere directe klik. Het ontstaat zonder dat het uitgesproken wordt. Het lijkt een bijna biochemische reactie die ontstaat tussen mensen.

Dit zet mij gezond aan het denken. Hoe kunnen deze (meestal fijne) contacten ontstaan? Hoe voel je of er een gezamenlijke klik is tussen twee personen? Is het chemie? Wederzijdse vriendelijkheid of Interesse? Een hogere macht?

Ik denk dat het serendipity is. Dat deze personen met een reden je pad kruisen. Dat er wellicht een vooropgesteld onzichtbaar plan aan ten grondslag ligt. Noem het geloof. Noem het onzin. Ik geloof er in. Dat deze personen niet voor niets gevonden worden en je leven instappen. Dit een bepaalde vorm krijgt waar energie uit ontstaat wat je tot elkaar bindt. Dit tot uiting kan komen in vriendschap, verliefdheid, of gewoon een goede kennis. Deze personen horen in je leven. Bewust. Ik ben daar van overtuigd.

Nieuwe mensen in mijn leven, ik ben benieuwd waar het ons brengt. Thanks dat jullie mijn leven zijn ingestapt. We gaan uitzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Welkom!

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 10 feb 2016

Wat mooi, Patrick! En het is waar, als je er eenmaal voor openstaat, komt er van alles op je pad. Wonderlijk is het. Wel jammer dat het met de Tinderdame niets werd, maar dat is het risico van het vak. Je hebt intussen zoveel moois erbij gewonnen :)

Yvonne - 10 feb 2016

En zo is 't, serendipity rules :-)!

Leonie - 8 apr 2016

Leuk om te lezen, en zo gaat dat vaak op tinder of zoosk. Gelukkig sta je zelf super in het leven. En Dat is al de grootste stap! Samen met je bondines. Groetjes Leonie

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.