Menu

Olivia blogt: gescheiden en home alone

Inmiddels ben ik nog niet gescheiden maar woon ik wel alweer vier jaar in mijn eigen stulpje. Soms alleen, soms met mijn kids en soms is mijn LAT vriend er. Dat was in het begin wel anders! Ik weet niet hoe het anderen is vergaan maar ik vond het in het begin echt vreselijk om alleen thuis te zijn. Een soort lege nest syndroom maar dan te vroeg. Het was augustus toen ik verhuisde en niet lang daarna vertrokken mijn kinderen met hun vader op vakantie. Ik zie mezelf nog staan. Voor het raam terwijl ze hun spulletjes in de kofferbak mikten en de straat uitreden. Tot over drie weken. Tranen met tuiten heb ik gehuild.

Waar ik jaren en jaren deel had uitgemaakt van een voltallig gezin stond ik na 18 jaar ineens all by myself en home alone in mijn nieuwe huis. Ik wist van gekkigheid niet wat ik moest doen. Niemand om voor te zorgen, iets lekkers voor klaar te maken, tegen aan te praten, alleen maar leegte en stilte. Net na een scheiding ben je toch al niet de meest stabiele persoon op aarde, maar als je kroost dan ook nog eens letterlijk en figuurlijk voor weken uit beeld verdwijnt dan voel je je serieus zielig.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet meer zo goed weet hoe ik die tijd ben doorgekomen. Gewerkt, geprobeerd met vrienden af te spreken en de tijd maar gewoon voorbij laten glijden denk ik. Het is als een waas aan me voorbij gegaan. Wat een contrast met hoe ik me nu voel als ik alleen thuis ben. In die vier jaar heb ik heel wat bijgeleerd. Vooral over mezelf. Terwijl de muren toch met enige regelmaat op me afkwamen heb ik met vallen en opstaan geleerd om alleen te zijn, te wonen, te leven en zelfs te genieten van de dagen dat mijn kinderen niet bij me zijn.

Nooit gedacht dat ik nog eens zou zeggen dat ik het ronduit zalig vind wanneer ik alle tijd heb voor mezelf. Even met niemand rekening hoef te houden, tegen niemand aan hoef te praten er even niemand is die iets van me wil of verwacht. Lekker keihard de muziek opzetten die ik leuk vind, uren in een boek verzonken met een zak chips op de bank of lekker met een vriendin de stad in zonder dat ik met regelmaat moet checken hoe het thuis gaat. Maar hoezeer ik er nu van kan genieten, ik ben nog altijd zo blij als een kind als ze weer binnen komen vallen en roepen: Ha Mam!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 × drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.