Menu

Over twee weken, gedicht van I-Pat

2 reacties
tot over 2 weken

Weinig woorden spreken wij nog, als ik je weer afzet bij mama.
Ik krijg een brok in mijn keel en probeer zo min mogelijk tegen je te zeggen.
Het slotakkoord is aangebroken, dit was het weer voor vandaag.
Lief kind, wat moet ik nou?
Je geeft me nog een kus en zegt me nog gedag.
Even daarvoor gaf je aan dat je niet terug wilde, maar nog even wilde blijven.

Ik voel nog een keer je lippen op mijn wang.
Nog een keer je armen om mijn nek.
Ik zeg je nog: ‘Ga maar gauw’
Ik loop terug naar de auto en zwaai nog een laatste keer.
Ik realiseer me dat het weer twee weken niets wordt, zonder jou.

Dat laatste moment dat je mij nog aanraakt en nog even bij mij bent, tastbaar.
De deur is weer voor twee weken dicht. 
Niet eens op een kier.
Ik weet dat ik nu weer wegga en je weer een lange twee weken niet ga zien.
Dat laatste moment, dat gaat nooit meer wennen.

Ik wil niet meer vechten tegen de tranen.
Ik wil je niet smeken voor nog een klein momentje met jou.
Anders ben ik je tot last en belast ik jou met grote mensen zaken.
Maar ik zou het zo graag, nog heel even willen.
Je kleine handjes in de mijne.
En dat je me nog heel even vasthoudt om je onvoorwaardelijke liefde te mogen voelen.

De laatste keer dat jij mij aankijkt en ik zie dan je lieve lach.
Die laatste keer, daar ga ik nooit aan wennen.
Zonder jou om mij heen hou ik het gewoon niet uit.
Die vertrouwde lieve schaterlach en je fonetisch geschreven teksten op papier, die zie ik gelukkig over twee weken weer.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Keanu Mouthaan - 23 mei 2022

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen I-pat. Ik heb het nu 3x gelezen en ik lees je blijdschap dat de kinderen bij je zijn, maar ik lees ook je pijn en je verdriet bij het afscheid wat je tweewekelijks hebt. Heel mooi verwoord.

    I-pat - 3 jun 2022

    Dank je wel Keanu

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.