Menu

Samen herinneringen maken, blog van Patrick

herinneringen maken

Natuurlijk wil ik dit weekend met je ruilen

“Gefeliciteerd lieve schat, pappa is enorm trots op jou!”. Vandaag zwemt de oudste blondine af voor haar B diploma. Omdat het eigenlijk mijn weekend niet was, maar mevrouw een volleybaltournooi had waar ze niet onderuit kon, knikte ik volmondig ja toen ze me vroeg of ik bij het afzwemmen kon zijn. Natuurlijk. Out of the question. Een ochtend om trots op te gaan zijn. Een herinnering samen te maken. En ik ben er bij. En trots. Heel, heel trots. Een B diploma is een mijlpaal in het leven van een kindje. Dat is nu mijn dochter.

Ander doel

Vanaf de dag dat ik vader werd, veranderde er onbewust enorm veel in mijn leven. Ik was niet meer alleen, diende vanaf dag een hoger doel. Het gelukkig maken van mijn kinderen. Zij staan voorop. Altijd. Overal. Toen mevrouw zwanger was van de oudste blondine, probeerde ik me voor te bereiden op het vaderschap. Las boeken, vroeg aan vrienden hoe het zou zijn als vader. “Je komt er zelf wel achter” was de korte strekking van hun conclusie. En ze hadden gelijk. Je kunt je niet voorbereiden op ouderschap. Je ervaart het vanaf de eerste minuut als je je kleintje in je armen houdt. Je weet direct dat je er je hele leven er voor ze zal zijn, en zij weet dat ook.

Eigen herinneringen

Doordat ik de 40 ben gepasseerd, kijk ik steeds meer terug op mijn jeugd, de herinneringen die daaraan heb, en het gezin waar ik uit kom. Ik kom uit een enorm warm gezin, met een vader die altijd voor me klaar staat en stond, een enorme lieve gevoelige moeder die zorgde voor de warmte in huis en de eindeloze gesprekken samen, en een jonger broertje die nu ook een van mijn beste vrienden is. Ontelbare fijne en warme herinneringen heb ik aan mijn jeugd. Het heeft me gemaakt zoals ik ben. Met alle ups- en downs en persoonlijke ontwikkelingen die ik doorstaan heb. Mijn moeder is 3 jaar geleden plots overleden op jonge leeftijd, en nog meer ben ik me bewust van het feit dat herinneringen zo tastbaar zijn, en ze moet koesteren. Het gevoelige, sociale en warme heb ik van haar. Ze heeft een gat geslagen, en mis haar enorm. Elke dag.

Herinneringen maken

Die jeugd die ik gehad heb, met een aantal kleine aanpassingen, wil ik ook de blondines meegeven. Een lieve rare gekke pappa, die er altijd voor ze is, die kwaliteitstijd met ze doorbrengt, die er altijd voor ze is en zal zijn en waar je alles tegen kunt vertellen. Die ze grenzen laat opzoeken en net het zetje geeft om iets te doen wat ze eigenlijk niet durven. Die ondernemend is, bordspelletjes doet, en met ze knutselt. Die de kieteldood geeft. Die nagellak bij ze aanbrengt en hun haren kan vlechten. Die het enorm fijn vind dat de meisjes in de ochtend even bij pappa in bed kruipen. Die van ontelbare kusjes en knuffels houdt. En het allerbelangrijkste… die al zijn liefde projecteert op hen.

Ik ben enorm bewust tastbare herinneringen aan het maken. Voor hen. Voor later. Voor het moment dat ik er een keer niet meer ga zijn. Dat zij diezelfde herinneringen mogen krijgen als ik ze heb mogen beleven. Dat ze trots op me kunnen zijn. Dat ik hun vader ben geweest.  Dat ze enorm veel liefde hebben gekend van me. Dat er een spontane glimlach op hun gezichten ontstaan als ze aan me denken. Dat ze van me blijven houden. Altijd.

Ze komt uit het zwembad en loopt naar me toe. Ik geef haar een dikke zoen, en knuffel haar. “Wat ben ik trots op jou, enorm goed gedaan”, fluister ik in haar oor. Ze glimlacht en kijkt me aan. We hebben er weer een mooie herinnering bij gemaakt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.