Menu

Waarom kwamen wij in een vechtscheiding terecht? Blog van Fien

waarom vechtscheiding

Toen mijn ex en ik gingen scheiden kwamen wij in no-time in een vechtscheidingssituatie terecht. Wat er mis ging? 

Sja, achteraf, nu we uitgevochten zijn en de storm is gaan liggen denk ik dat er meerdere factoren meespeelden. 

De angel eruit

Eén van de grote factoren, die mijn inziens de situatie ontvlambaar maakte, was de manier waarop de hulpverlening omging met de situatie. In plaats dat ze eerst onze pijn en verdriet hoorden, zagen en erkenden en daarmee de angel eruit probeerden te halen, bleven ze maar hameren op onderlinge communicatie omwille van onze kinderen. 

En wij waren er beide heilig van overtuigd dat we zelf het beste voor hadden met onze kinderen en de andere ouder niet. 

Het werd een cirkel, waarin we ons allebei totaal niet gehoord en begrepen voelden en we totaal machteloos probeerden ons gelijk te halen, ten koste van de andere ouder. 

Samen in gesprek

Pas toen wij samen in gesprek kwamen, ontdekten we dat we ons eigenlijk allebei hetzelfde gevoeld hadden. En daar ontstond een verbinding. 

Wij lieten de hulpverlening voor wat het was en vonden samen een uitweg, zoals bekend. 

Machteloos

Toch knaagde het aan mij. Zoals ik me gevoeld had in die tijd: ongezien en onbegrepen en dat bij elkaar opgeteld: totaal machteloos. Het voorbijschieten van de hulpverlening. De verloren en vooral negatieve energie die maanden (of eigenlijk 2 jaar) voortduurde. Dat gun ik anderen niet. Dat moet anders kunnen vond ik!

Ik werkte al als therapeut en besloot me meer te gaan verdiepen in het ondersteunen van ouders op een manier die ik ook helpend gevonden zou hebben in die tijd. Een werkvorm waarbij ouders de aandacht op zichzelf richten, hun eigen pijn zien en verwerken en daarmee meer ruimte hebben om open te staan voor samenwerking met de andere ouder. 

Ik ben daarin volop in ontwikkeling om dit ook in mijn praktijk te gaan uitvoeren. En ik hoop zo veel kinderen en scheidende ouders een hoop leed te besparen!

Ik ben Fien, een veertiger en trotse moeder van twee pubers van 13 (dochter) en 11 jaar (zoon). Ik ben inmiddels twee jaar gescheiden. Hoewel mijn ex en ik de kinderen anders beloofd hadden is het ons niet gelukt om in goede harmonie uit elkaar te gaan. Ik vind dat zeer spijtig, dit verdienen de kinderen niet. En wij eigenlijk ook niet. Ondanks alle pijn en verdriet is dit wel een heel leerzaam proces voor ons allemaal. Inmiddels hebben we de strijdbijl begraven en zijn we in goed overleg met elkaar. Corona crisis en co ouderschap gaat ons goed af!

Daarnaast prijs ik me alweer een tijdje zeer gelukkig met een nieuwe partner. Mijn ervaringen rondom scheiden, lijden en, ondanks de beurse plekken op mijn ziel, met vertrouwen een nieuwe relatie aangaan, deel ik graag met jullie in deze blog. 

Lees hier alle blogs van Fien

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.