Menu

Yes Day, blog van alleenstaande vader Willem

3 reacties
yes day

Afgelopen zaterdag heb ik samen met de kids een Yes Day gehouden. Voor wie niet weet wat dat is raad ik de film aan. Het is een komedie. Zeker leuk om eens te zien. 

Een yes Day is een dag waarop je de kinderen de baas laat zijn. Alles waar ze mee komen moet je ja op zeggen (verdiep je wel eerst in wat regels, je wilt geen extra huisdieren erbij). 

Wantrouwen jegens mijn ex

Op vrijdag bracht de ex ze naar mij. De kinderen waren redelijk hyper en ik stuurde ze vast naar de woonkamer. Ze vroegen aan mama of ze wilde zien wat ik aan foto’s had opgehangen en wat ik nieuw had gekocht. Ik zei nee. Dit waren mijn persoonlijke emotionele dingen van mijn dagen in Zeeland. Wilde dat niet delen.

Overigens was ik ook boos op haar. Ik vroeg haar hoe haar vrije dag was. Ja goed. Was ze in onze oude woonplaats geweest bij haar swinger vrienden? Nee was ze al even niet geweest. 

Ik bood m’n excuses aan. Ze vroeg waarom dat ik zo slecht over haar dacht. Ze was vrij, meestal zit ze dan daar en ze was weer op mijn Lexa profiel geweest. In mijn wantrouwen jegens haar dacht ik dat ze samen met die swingers smakelijk hadden gelachen. Ze gaf aan dat ze dat nooit zou doen. Gelukkig want ik voel me vrij kwetsbaar op zo’n datingsite (wijd ik ook nog wel eens een blog aan).

Vervolgens hebben we eigenlijk een half uur pratend in de gang gestaan. Het gaat niet goed met haar. Zowel mentaal als fysiek. Ik voelde weer allemaal liefdevolle en beschermende gevoelens opkomen. Het rationeel denken in oplossingen voor haar. We jankten allebei. Toen mijn avondeten kwam ging ze weer. 

Daarna de kids samengepakt, even snel over hun dag gehad en de plannen voor ’t weekend uiteengezet. 

Regels van de Yes Day

Een Yes Day morgen dus. Van 7.00 tot 17.00 uur zijn de kids de baas en moet papa overal ja op zeggen. Je mag vragen wat over deze dag gaat. Dus niet mogen we volgende week naar… Het moet binnen de normen en waarden vallen (beetje harder op de snelweg is één ding maar we gaan geen bank overvallen…) en papa krijgt 2 keer een nee. Uiteraard werden ze hier nog meer hyper van en kwamen de wildste ideeën. 

Mijn zoon wilde meteen naar Ballorig. Ja dat kan dus morgen. Overleg maar met je zusje. M’n dochter wilde dingen slopen… Hmmm.. 
De volgende ochtend kwamen ze me uiteraard al vroeg wakker maken. Daarom dus ook pas om 7.00 uur beginnen. Zodat je wel de kans krijgt wat koffie naar binnen te gooien. 

Toen we begonnen wilden ze eerst naar het strand. Oke dat is prima maar wil je van de 10 uur die je de baas bent 5 uur in de auto zitten? Gelukkig was er al snel consensus. We gaan zwemmen. Dan volgt de tijd voor snoep… Nog voor het ontbijt. Ja dat mag. Mogen we er 2? Ja dat mag. Daarna naar de winkel ontbijt halen. Papa moet ja zeggen. Als dat maar goed gaat… Uiteindelijk is het opmerkelijkste dat ze gekozen hebben een bak kant en klare fruithap. Normaal maak ik die zelf. Voor de rest hebben ze eigenlijk niets gekozen of gevraagd wat echt abnormaal was. Geen frikadellen of ijs ontbijt. 

Toen het ontbijt erin zat was ik wel de sjaak. M’n dochter had m’n gewichten zien liggen en ik moest op commando een full body work out doen. De kleine sadist liet me sit ups doen push ups. Flink in het zweet gewerkt. Daarna m’n dochter op m’n schouders alle trappen van de flat afgetild. 

Weer bij elkaar komen?

In afwachting van het openen van het zwembad zijn we naar de handbalwedstrijd van ons nichtje geweest. De kids waren lekker aan het ravotten en ik was aan het praten met m’n schoonzus. Ook over gisteravond met m’n ex. Ze zei dat ze dacht dat mijn ex echt nog wel heel veel van me houd. Inziet hoeveel ik ten goede veranderd ben. Precies zoals ze juist altijd wilde. Dat dit misschien wel nodig was om te veranderen (allebei) en dat het haar niet zou verbazen als we weer bij elkaar kwamen. Dit kwam vrij hard binnen. 

Daarna lekker gezwommen. Heel veel van glijbanen afgegaan met papa. Beetje nog geoefend voor zwemles maar vooral heel veel lol gehad. 
Ik had ze allebei een budget gegeven voor de dag. Papa betaalt uiteraard de entree wel en voor € 20 de man mochten ze doen wat ze wilden. Of ze daar nu snoep voor gingen halen of iets anders… Ja dat werd dus speelgoed.

Onschuldig lopen ze dan toch naar veel te duur speelgoed maar uiteindelijk wisten ze het zo te regelen dat ze waar voor hun geld kregen. Ik had ze gezegd dat ze niet alles hoefden uit te geven. Wat overbleef ging gewoon in de spaarpot voor een andere keer Dat is een utopische gedachte… 
M’n zoon kwam thuis met 2 nerfguns en nog extra munitie… Tja zo vader zo zoon. En m’n dochter ging voor een doctorstas (wil graag dierenarts worden) een paardentekenboek en een springtouw. Precies zoals ze allebei zijn. Goed ze hadden € 21 de man uitgegeven maar daar doen we niet moeilijk over. 

Thuis zijn ze daar lekker mee gaan spelen. De hond heeft een volledige health check gekregen met prikken voor de zekerheid en terwijl ik mijn vrije tijd gebruikte om de was te doen zag ik hem opeens voorbij komen met een pootje in het verband. 

Ik probeerde de dag af te sluiten met uit eten maar doordat het het eerste weekend na horeca lockdown was, was nergens meer een tafel te krijgen, dus maar sushi besteld voor een heel peloton. Het behoeft geen uitleg dat ze na het douchen vrij snel in slaap vielen. 

Het lijkt me geen goed idee

Zelf ook kapot. Na het zwemmen moest ik mijn zoon op m’n schouders alle trappen van m’n flat weer omhoog tillen maar ook emotioneel… Wat als m’n schoonzus gelijk heeft…? Verdomme ik lijk wel weer gevoelens te krijgen. Of ja krijgen zijn ze ooit echt weg geweest? 

Uiteindelijk zijn de gevoelens wel weer gezakt. Uiteraard met de nodige tranen. Ik voelde me misschien nog wel erger. Het leek erop dat ik dus de afgelopen maanden niets was opgeschoten. Rationeel denken heeft me er eigenlijk meer bovenop gebracht. Stel dat je weer bij elkaar zou komen? Voor de kids natuurlijk prachtig. Maar sowieso wat als het dan weer fout zou gaan? Hoe zou dat voor hen zijn? Voor mezelf? 

Met heel veel therapie zou het misschien werken maar dan nog. Kan ik haar ooit vergeven dat ze met een vriend het bed in is gedoken? Hoeveel pijn ze me heeft gedaan? Voor een goede relatie, moet je elkaar dan alles vertellen over de tijd dat je uit elkaar was? Open en eerlijk? Ja aan de ene kant wel. Het heeft je gebracht waar je nu bent maar wil je dat ook wel weten? Het zou altijd tussen jullie in blijven staan. Hmm ik houd heel veel van d’r en heb graag een betere relatie met haar dan ik nu heb maar terug bij elkaar lijkt me geen goed idee… 

Wat heb ik over mezelf geleerd?

Oh uiteraard een leuke afsluiter: Een yes Day is bedoeld om dichter bij elkaar te komen en dingen te leren. Wat ik geleerd heb over mezelf is dat ik in de opvoeding al vrij snel nee zeg. M’n dochter zo slim als ze is had me voor 11 uur al door mijn 2x nee heen geholpen. In het spaarzame zonnetje zat ze lekker te tekenen en vroeg of ze het grote licht mocht aanmaken. Nee tuurlijk niet… Haha papa nu heb je nog maar 1 nee over…. K*’t!!! 

Ook kwam ik erachter hoe goed ik ben in dingen verhullen, meningen opleggen of beïnvloeden. Een simpel voorbeeld? Papa mogen we nog een snoepje? Ja dat mag maar zou je niet een beetje ruimte overlaten voor de sushi dadelijk? 

Ook het geven en krijgen van vertrouwen. Zo wilden ze niet mee de hond uitlaten. Dat is dan wel even slikken als je ze even alleen thuislaat. Maar wat blijkt? Bijna 8 en 6 dan kan dat wel even een kwartiertje… 
En de grootste opbrengst en het belangrijkste is natuurlijk een geweldige dag met z’n drietjes. 

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst.

Lees ook de andere blogs van Willem.

REACTIES

I-pat - 4 apr 2022

Wat een goed idee. Ik ga die Yes Day ook eens doen met mijn kinderen.

Pieter - 7 apr 2022

Helaas, 16 en 18 jaar bij mij. En nog meer helaas; de band is niet goed. Ik weet niet waarom maar waarschijnlijk ben ik degene die de scheiding veroorzaakt heeft in hun ogen. Ik zou zelf mijn ex nooit meer terug willen, nooit! Ze heeft ons zo in het ongeluk gestort.

Thomas - 7 apr 2022

Hoi Willem, wat een prachtig verhaal! Zeker ook mooi en troostend om je emoties er tussen door in te lezen. Toont des te meer aan dat een scheiding een heftig proces is voor alle partijen, waar uiteindelijk niemand op zit te wachten. Het bed in duiken met een ander en zodoende het vertrouwen dusdanig beschadigen, kan ik maar moeilijk begrijpen...dat iemand daartoe überhaupt toe in staat is... De emoties zijn zo hartverscheurend! Maar ik vindt het een top idee om op termijn ook eens zo'n "YES-dag" te ondernemen, als de scheiding rond is en ik weer in mijn eigen huis kan ga ik dat ook zeker eens doen!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.