Menu

Met je kind praten over Corona, tips van Nellie

met je kind praten over corona

Alles over deze crisis is al gezegd, ik hoef er niets meer aan toe te voegen. Wat ik wel wil doen is je adviseren hoe je met je kind kan praten over Corona.

Geef informatie

Leg ze zo goed mogelijk uit wat er aan de hand is en aan welke maatregelen men zich moet houden; handen wassen, afstand houden, in elleboog hoesten/niezen.

Pas je informatie aan op de leeftijd van de kinderen.

Jonge kinderen, beneden 6 jaar, zien dingen vaak als monsters. 

Tieners zijn vatbaar voor complottheorieën en doofpotverhalen.

Tips om met je kind over corona te praten

Ga het gesprek aan, stel vragen. Waarom denk je dat scholen dicht zijn? Waarom is het beter dat we niet bij opa en oma op bezoek gaan?

Geef eerlijke antwoorden. Als praten lastig verloopt, kun je een kind ook laten tekenen of schrijven over wat het dwarszit met betrekking tot Corona.

Bekijk samen filmpjes van betrouwbare bronnen en leg uit dat vriendjes misschien niet alle informatie hebben of onjuiste informatie kunnen vertellen.

Erken gevoelens. Zeg niet: „Je hoeft niet bang te zijn.” Zeg wel: „Ik zie dat je angstig bent. Zullen we samen op zoek gaan naar informatie over het virus?”

Probeer bestaande routines zoveel mogelijk te behouden

Stel je kind gerust als dat nodig is. Voor een kind is het soms moeilijk om te begrijpen wat nieuwsbeelden betekenen voor hun eigen leven.

Doseer

Doseer de informatie, je hoeft niet álles te vertellen en je hoeft er niet de hele dag over te praten. Ga ook andere, leuke, dingen doen. Volg gewoon 1 á 2 keer per dag het nieuws, dat is voldoende.

Nellie Timmermans

Andere blogs over scheiden en het Coronavirus:

Door Corona minder inkomsten? Wat is de invloed op kinderalimentatie en partneralimentatie?

Heb je vragen over je scheiding tijdens Corona?

Heeft het coronavirus invloed op de afspraken in het ouderschapsplan?

Deze ontspanningsoefeningen maken rustig, bij Corona, bij narcisme en bij meer…

Corona en nakoming omgangsregeling! Help, waar doe ik goed aan?

Kan corona tot stopzetten van alimentatie leiden?

Coronatijd in een samengesteld gezin

Hoe werkt online mediation tijdens Corona?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 9 = negen




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.