Menu

Bij co-ouderschap ieder ruim 200 euro netto per maand voordeel

co-ouderschap

Wij ontvingen de volgende vraag;

Wij zijn twee jaar terug gescheiden en hebben een omgangsregeling voor onze twee kinderen van ‘’één weekend’’ om en om, elke woensdag en ieder 50 % van de vakanties, hetgeen uiteindelijk uitkomt op gemiddeld 2.5 dag per week. We overwegen nu om van mijn weekenden een lang weekend te maken, dus 3 dagen voor elke weekend dat de kinderen bij mij zijn in plaats van twee dagen per weekend.

Hierdoor verzorg ik de kinderen gemiddeld 3 dagen per week. Klopt het deze omgangsuitbreiding voor ieder een financieel voordeel biedt?

Ons antwoord;

Dit is juist, al is de mate van voordeel wel afhankelijk van de hoogte van ieders inkomen en de hoogte van ieders vermogen en de gezinssamenstelling (wel of niet alleenstaand / een toeslagpartner) en bij wie de   kinderen ingeschreven staan.

Van co-ouderschap is sprake indien ieder minimaal drie dagen per week een kind verzorgt.

Co-ouderschap kan een financieel voordeel opleveren bij onder meer de volgende regelingen;

* De inkomensafhankelijke combinatiekorting

* Het kindgebonden budget (en de alleenstaande ouderkop)

Hierdoor kunnen jullie beiden ieder uiteindelijk ruim € 200,00 per maand meer ontvangen dan bij de huidige omgangsregeling. Daarnaast zijn voordelen mogelijk bij toeslagen zoals huurtoeslag en kinderopvangtoeslag.

Voor aanvullende informatie; info@alimentatiespecialist.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 7 = een

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.