Menu

Concurrentie

Bedankt voor single reis na de scheiding

Ik herinner mij dat mijn (toenmalige) man G en ik eens tegelijk ziek waren. Wat nu, wie moest de boodschappen doen, wie moest de ander en de kinderen verzorgen, wie had het meeste recht om in bed te blijven liggen. Mijn man had altijd meteen hele hoge koorts als hij ziek was en ik kwam over het algemeen niet hoger dan 38.2, dus daar werd de strijd mee beslecht. Ik had minder koorts, dus was minder ziek, dus ik moest doen wat er gedaan moest worden. Het zat me niet lekker, ik was namelijk echt ziek ook al had ik maar 38.2, maar ik besefte ook dat ik G niet met 39.8 over straat kon laten gaan.

In heel wat relaties bestaat er een concurrentie over wie het het zwaarst heeft. Wie heeft de zwaarste dag gehad, degene die de hele dag gewerkt heeft of degene die thuis is gebleven met de baby en de peuter? Wie verdient de rust, de zorg en de compassie van de ander en wie gaat die geven? Wie heeft er het meeste recht van klagen?

Dit ingewikkelde gevecht gaat meestal door na de scheiding. Vaak is het dan voor iedereen duidelijk wie er het ‘zieligst’ is, namelijk degene die verlaten is. Tenminste dat vindt de buitenwereld samen met hem of haar die verlaten is, deze zal dus vaak ook op de meeste steun kunnen rekenen.

Maar waar het de ex-echtelieden vaak om gaat, is, dat zij alsnog de erkenning van de ander krijgen voor zijn of haar leed. Vaak gaat het om de erkenning die ze al die jaren in hun huwelijk ook niet gekregen hebben. Niet alleen voor hun leed, maar ook voor hoe ze hun best gedaan hebben, hoe hard ze gewerkt hebben, hoe ze geprobeerd hebben het de ander naar de zin te maken. Het is misschien verstandiger dat niet van elkaar te verwachten.

Maar wat zou dat mooi zijn, als een huwelijk afgerond werd met dankwoorden. Dank je wel dat je zo je best hebt gedaan voor mij, dank je wel dat je alles hebt gegeven wat je in je had, dank je wel dat je voor me gezorgd hebt toen ik ziek was (en jij eigenlijk ook), dank je wel dat je onze kinderen gebaard hebt, dank je wel dat je voor onze kinderen gezorgd hebt, fysiek en/of financieel, dank je wel dat je mee ging naar mijn familie ook al mocht je ze niet en ga zo maar door.

Wat zou dat mooi zijn.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ twee = 8




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.