Menu

Dagboek van Iris, Voorjaarsvakantie!

Wat was ze moe toen ik haar weer bij school mocht ophalen! Tess heeft haar schoolkamp goed doorstaan… Met een spierwit gezichtje en donkere kringen onder haar ogen, kwam ze samen met haar klasgenootjes aangefietst. Ik kon haar wel kussen! Maar dat was natuurlijk niet bepaald cool. Heb me dan ook tot thuis kunnen inhouden…

Daar heb ik haar toch maar even stevig geknuffeld. Wat had ik mijn ‘grote kleine’ dochter gemist! De 3 dagen samen met Jip waren heerlijk. Even lekker quality time met mijn jongste spruit. Maar zonder Tess is het huis een stuk minder gevuld. Zelfs haar nukken in de ochtenduren miste ik!

En ik was niet de enige met dat gevoel… Ex-wederhelft heeft mij meerdere keren gebeld om te vragen of ik toevallig iets gehoord had en of ‘geen bericht’ daadwerkelijk ‘goed bericht’ zou zijn. Grappig, want hij ziet de kinderen natuurlijk wel vaker enkele dagen niet. Maar nu had ook hij er een dubbel gevoel bij. Spannend en ontzettend leuk voor Tess…. Maar wat is loslaten van je kind moeilijk!

Tess had ons duidelijk minder gemist. Ze had de tijd van haar leven gehad! Het was zó leuk mama!! Alleen dat jij als vos met de vossenjacht meedeed, was minder mam… Je hebt me echt voor schut gezet! Ik dacht dat ik door de grond ging toen ik erachter kwam dat jij in dat Ernie pak zat. Waarom heb je dat nou gedaan?!

Tja, en wat moet je dan zeggen! Dat heb ik gedaan omdat ik op die manier even kon spieken of alles wel goed met je ging? Óf, dat heb ik gedaan omdat mama jou zo vreselijk miste! Óf, dat heb ik gedaan omdat ik eigenlijk het zorgen voor jou niet uit handen wil geven!

Allemaal redenen waar een kind totaal geen boodschap aan heeft. Allemaal redenen die ik bij mezelf moet zoeken en niet bij Tess. Ik heb dus weer iets mogen leren… De spiegel was behoorlijk duidelijk dit keer! Maar gelukkig hebben de kinderen de komende week heerlijk vakantie. Heerlijk een weekje zonder school, sporten, vroeg uit bed moeten en volle agenda’s…. Gewoon helemaal niks! En tijdens deze week ga ik dan ook optimaal genieten van mijn kids. En optimaal beseffen dat ik ze gewoon nog héél hard nodig heb!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.