Menu

Dagboek van gescheiden moeder Iris, Tuinieren.

1 reactie

De voorjaarsvakantie is weer voorbij… Wat kunnen wij toch alle drie genieten van het feit dat we in de vakantie niet door een irritant piepende wekker worden gewekt. Maar lekker langzaam in eigen tempo mogen ontwaken… Na een paar dagen dan ook ontzettend lui te zijn geweest, had ik het lumineuze idee dat de tuin wel een opknapbeurt kon gebruiken.

Nieuwe plantjes, een nieuw grasmatje en dan toch maar een leuk terrasje achterin de tuin. Omdat daar in de ochtend de zon zo fijn schijnt! Fluitje van een cent dacht ik opgewekt… Een week en heel veel spierpijn later, denk ik daar heel anders over! Ten eerste heb ik me enorm vergist in de hoeveelheid werk en ten tweede…. voor deze klus heb ik gewoon een man nodig!

Een man die mij helpt bij het uitsteken van de oude graszoden. De wortels van oude planten wél uit de grond krijgt en die ‘niet’ met zijn tong op zijn knieën oude tegels naar de milieustraat kan brengen. Een man die zegt; ‘kom maar schatje, ik doe het wel even’.

Maar in plaats daarvan, stond ik 7 dagen lang elke ochtend met zweet op mijn voorhoofd werk te verrichten dat ik niet eens leuk vind! Ik geniet enorm van een mooie tuin. Maar wel om in te zitten en niet om in te werken!!

De kids hebben zo goed als het ging meegeholpen… Het was echt een gezinsweekje, dat dan weer wel! Lunchen met lekkere broodjes, omdat we dat zo hadden verdiend. Veel frietjes, pizza’s en ander fastfood, omdat ik ’s avonds geen puf meer had om een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten. En last but not least…. Met z’n drietjes vroeg in het grote bed, omdat ik simpelweg te moe was om de kids naar bed te brengen en het ‘naar bed gaan ritueel’ af te werken!

Doodmoe, gesloopt, gebroken en nog veel meer van deze ellende, kijk ik terug op de voorjaarsvakantie. Heel anders verlopen dan ik voorheen in gedachten had, maar ik heb er wel een erg voldaan gevoel aan overgehouden. Ons tuintje ligt er prachtig bij! Een sfeervol terrasje (met dank aan de buurman), alles weer schoon en fris, gras dat ook echt groen is en bakken vol met nieuwe plantjes. Alles in de tinten roze en lila. En dat laatste, dat had ik met een man in huis natuurlijk nóóit voor elkaar gekregen!!

 

 

 

REACTIES

Babette - 7 nov 2017

Leuk artikel, en heerlijk toch dat je zo'n voldoening van je werk hebt!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.