Menu

Dé Klik, blog van Patrick

de klik

“Een wederzijds gevoel van verstandhouding”. Dat zegt Van Dale over een klik voelen. Een verstandhouding. Breed begrip. Een klik voelen bestaat inderdaad in vele soorten en vormen. Een band met een collega. Een chemische reactie met iemand die je leuk vindt. Je goed voelen bij een persoon. Fysiek je aangetrokken kunnen voelen tot iemand. Allemaal klikjes.

Ik denk zeker dat een klik uit verschillende niveaus kan bestaan. Je ook enorm kan misleiden  Je laten denken een klik te voelen die er niet is.  Laat me het jullie uitleggen. Een tijdje geleden leerde ik iemand kennen. Digitaal. Dacht haar leuk te vinden. Elkaar toegevoegd op Whatsapp, en we begonnen berichtjes uit te wisselen. Door drukte kwam het er niet van om een koffietje of wijntje te doen, maar we bleven zeker in gesprek. We kletsten makkelijk. Deelden persoonlijke onderwerpen met elkaar.  Ook onze zorgen en onze successen. Ik voelde een klik ontstaan. Fout. Een klik ontstaat niet. Die is er.

Na vier weken spraken we af. We waren nieuwsgierig naar elkaar. Er was een klik. Dachten we.  Vonden elkaar digitaal leuk. Een ander soort klik. Totdat we elkaar ontmoetten.  De klik die er was tussen ons stortte voor onze ogen in. Er was geen persoonlijke klik. Helemaal niet. Al onze soms intense gesprekken. Ineens was het weg. Het totaalplaatje klopte voor geen meter. De klik die we dachten te zijn, ontbrak volledig.

Apart vind ik het dat je een klik dus kunt hebben met verschillende mensen, op verschillende niveaus. Met sommigen mensen die ik recent heb leren kennen heb ik wel direct persoonlijk een klik. Kunnen zeker enorm goede vrienden en vriendinnen van me gaan worden. Komen ook snel dicht bij je. Mijn beste vriendin en ik pasten vroeger niet bij elkaar. Maar wel was er een enorme klik. Dit jaar vieren we 25 jaar vriendschap. Ook op collegiaal niveau heb ik met de een meer als met de ander. Niet meer dan normaal, iedereen heeft dat.

Maar op het gebied van de liefde ligt de lat nog net een niveautje hoger. Zeker op liefdes gebied moet alles kloppen. Een chemische reactie ontstaat. Daar geloof ik zeker niet van dat een klik later ontstaat. Die klik is er of niet. Binnen enkele seconden. Een blik. Een vonkje. Een glimlach. Die klik is zeldzamer. Aparter, maar oh zo mooi als je merkt dat deze bestaat.

Fascinerend vind ik het. Deze verstandhoudigen. Ik heb (nog) niet de klik op liefdesgebied gevonden, maar heb in korte tijd met een aantal mensen een enorme klik ervaren. Prachtig om te ervaren als het wederzijds is. Ik sluit ze graag in mijn hart. Waardevol zijn of worden ze. Komen op het juiste moment en de juiste tijd op mijn pad. Ik koester het.

En op liefdesgebied? Heb niet teveel verwachtingen. Maar een klik? Essentieel!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ drie = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.