Menu

Ex en ik groeien uit elkaar, blog van Meike

2 reacties

groeienIn het verleden heb ik in mijn blogje enorm blij lopen verkondigen dat ex en ik zo goed met elkaar overweg kunnen. Samen verjaardagen vieren voor de kinderen? Geen probleem! Bij elkaar eten omdat dat makkelijk is vanwege zwemles? Tuurlijk!

Ik heb het goed geregeld dus we doen dat even samen.

Maar in die houding beginnen nu toe eindelijk scheuren te komen. En nu groeien mijn ex en ik dan toch uit elkaar.

Het begon logischerwijze toen ik 7 maanden geleden vertelde dat ik een nieuwe liefde had gevonden. Het ging op zich nog wel goed daarna. Blijven eten omdat het makkelijk is ging eruit…begrijpelijk. Ik heb daar ook helemaal geen behoefte meer aan. Dat is echt afgesloten.

Maar we waren toch volwassen genoeg om enkele dingen samen te blijven doen voor de kinderen. Zoals verjaardagen, ook die van Sinterklaas . Toen er een Dochter jarig was in juni werd al duidelijk dat we ons bij dit soort gelegenheden niet meer bij elkaar op ons gemak voelen. Nu is andere Dochter laatst jarig geweest en toen werd al duidelijk dat dit een onhoudbare situatie dreigt te worden. En ik denk dat Sinterklaas zich dit jaar mag verheugen op het twee keer vieren van zijn verjaardag.

Als je uit elkaar gaat is dit uiteraard een natuurlijke gang van zaken.

Ik zit er toch wel mee. Dochters houden van ons allebei en Dochters zijn ook van ons allebei…..en blijven dat. We moeten toch, al is het maar voor Dochters, hieraan kunnen blijven vasthouden. We blijven immers, zeker via verjaardagen, aan elkaar verbonden. En op deze gelegenheden vind ik ook dat dochters het recht hebben om beide ouders tegelijk te zien.

Van de andere kant is het ook weer niet zo erg natuurlijk……Dochters lijken er toch wel aan te wennen. Misschien wel meer en sneller dan ex en ik…..

Lastig.

Juist bij dit soort gelegenheden hoef je toch niet uit te vlakken dat we, ook al wonen we fysiek niet meer bij elkaar, toch met Dochters aan elkaar zijn verbonden….

Maar misschien komt dit nog wel eens…….later.

Meike is sinds 2013 gescheiden. Ze blogt over haar scheiding. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REACTIES

Antoinette - 18 nov 2015

Wat jammer Meike dat dit zo loopt. Bij mij is de situatie juist andersom gek genoeg. In november 2013 vertelden we ons zoontje (toen 11) dat we gingen scheiden, hier stonden we beiden achter. Ex had in februari 2014 al een nieuwe relatie en ik gunde hem dat ook, maar zij hield mij erg op afstand (op zich misschien logisch; zij kreeg met ex een relatie terwijl de scheiding nog niet eens definitief er doorheen was). Afgelopen zomer ging die relatie over terwijl ik juist toen een aantal maanden een vriend had. Het lijkt wel te klikken tussen hem en mijn ex en op de verjaardag van mijn ex, ging ex niet alleen met ons zoontje en zijn moeder uit eten, maar vroeg ons erbij. Heel fijn dat we zo een gezellige avond konden hebben en de verstandhouding is een stuk beter nu.

Robby - 25 aug 2023

Ik denk dat je een normale evolutie doormaakt. Uiteindelijk - hoe goed je band met je ex ook is - zullen jullie uit elkaar groeien. Het lijkt leuk om samen voor de kinderen nog tijd door te brengen, maar kinderen begrijpen ook wel dat dit niet altijd kan. Het is zeker al goed dat jullie niet constant ruziemaken, want dat is nefast voor de kinderen. Wel fijn dat je de goede band met je ex wilt onderhouden. Dat zegt veel over jezelf. Daar mag je best fier op zijn.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.