Menu

Hoera geslaagd! Maar geen feest voor verstoten moeder Frances

4 reacties
verstoten moeder

Het is een rare bizarre tijd waarin we leven, dat zal niemand ontgaan zijn.

Rick en Lente, de tweeling, hoeven ineens geen examen te doen en zijn dan ineens al geslaagd. Op zich heel fijn, scheelt een hoop stress en ze stonden er toch al goed voor. Welverdiend en ik ben super trots op ze.

Cadeautje?

Alleen…. wat had ik ze graag persoonlijk gefeliciteerd. Ik doe een poging en vraag aan exlief of ik ze een cadeautje mag overhandigen. Ik krijg een kille reactie terug per mail. Alleen per mail kan ik hem bereiken, ik ben geblokt, verwijderd, uitgegumd.

Afijn, de reactie per mail: “na ampel beraad staan ze het toe dat je een cadeau geeft”. Serieus he? Zijn OOK mijn kids! Bij voorkeur een kledingcheque van de H&M.  Ik reageer waar en wanneer ik het ze persoonlijk kan overhandigen om ze dan meteen te feliciteren met hun diploma. Volgende flut reactie “je verandert de spelregels tijdens de wedstrijd”.

Pardon, wedstrijd? Hallo paps, OOK mijn kids!

Door de brievenbus

De rest hoef ik verder niet uit te leggen denk ik. Of ik de cheques dan maar door de brievenbus wil gooien. Nou, dat ga ik dus niet doen. Mijn hart is er goed voor echt,  maar op deze respectloze manier wil ik dit niet. Familie en vrienden verklaren me voor gek als ik toch nog even twijfel om dat wél te doen. Ik besluit om kaartjes te versturen en zet daar in dat ik ongelofelijk trots op ze ben en ze graag persoonlijk had gefeliciteerd. Poging nummer tig en dit al vier jaar lang.

Eenzijdig contact

Ik blijf in contact, ook is het eenzijdig. Ze zullen ooit weten dat ik ze nooit vergeten ben in die tijd. De verloren tijd halen we niet in. En ik hoop dat ze gezond en gelukkig opgroeien. Ook mentaal gezond. Wat doet dit met puberbreintjes? Ik wil er niet aan denken.

Het leven is te kort en te waardevol, dat hebben we wel weer gemerkt de afgelopen tijd. Je hoopt dan dat bepaalde mensen veranderen, milder worden….

Ik ben in elk geval supertrots op ONZE zoon en dochter!

Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting/ouderonthechting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting (ouderonthechting) dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

Lees ook andere blogs van Frances

REACTIES

Pien - 10 jun 2020

Wat onwijs verdrietig. Hier hoorde we niet eens dat lara was geslaagd. Wat doen ouders hun kinderen toch aan!!

Lieke - 10 jun 2020

Tja, en wat als je (volwassen) kinderen zelf geen contact meer willen met hun vader, ondanks dat contact wel altijd is aangemoedigd. Het is tenslotte wel hun vader.

    Pien - 11 jun 2020

    Hoi lieke. En wat als de moeder de kinderen al vijf jaar gehersenspoeld heeft. Dan gaan de jonge kinderen de moeder geloven en dan is het contact zo verstoord dat het onherstelbaar is. Dan kiezen de kinderen ervoor het contact te verbreken.

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 10 jun 2020

Hi Lieke, volwassen kinderen mogen hierin zelf hun keuze maken. Ik herken het, mijn kinderen zijn ook groot en kiezen er zelf voor om hun vader niet of nauwelijks te zien. Het is wat het is. Als moeder gun je hen een leuk contact met een leuke, belangstellende vader, maar soms zit dat er gewoon niet in. En ze hebben nu de leeftijd dat ze daarin geen sturing meer willen of hoeven. Sterkte.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − = zeven
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.