Menu

Huisvestingsrollercoaster, blog van Phil

Huis vinden na scheiding

Na de laatste twee keer vooral mijn ervaringen te hebben gedeeld over hoe ik mezelf door deze rotperiode heen probeer te slepen nu weer tijd voor een update over de “lopende zaken”. Want er is nogal wat gebeurd de afgelopen maanden.

Het huis in de verkoop

Na het tekenen van het convenant en het afronden van alle administratieve ellende hier omheen was er natuurlijk ook nog het gevalletje huisvesting. Helaas kan ik als zelfstandig ondernemer het niet opbrengen om onze huidige koopwoning te behouden en wil mijn ex wel graag haar overwaarde uit de woning van mij ontvangen dus zat er niets anders op dan het huis te verkopen.

Na een spannende periode waarin we, onverwacht, de vraagprijs hebben moeten verlagen en waarna we diverse kijkers hebben gehad is het gelukt om ons huis te verkopen met een mooie winst. Het was een behoorlijke last die kijkdagen, vooral voor onze kinderen, die beiden ASS hebben. Maar goed, het is gelukt en we hebben het overleefd!

Zelfstandig ondernemer

Ik ben zoals gezegd dus zelfstandig ondernemer en mijn bedrijf is nog aan het groeien. Ik ben in 2016 gestart, naast mijn werk als loonslaaf 😉 en heb het langzaam opgebouwd naar 3 dagen loondienst en 2 dagen voor mezelf. Het idee was om in 2020 naar 2 dagen loondienst en 3 dagen zelfstandig te gaan maar toen gooide corona roet in het eten en verlengde mijn werkgever helaas mijn jaarcontract niet. Dus vanaf dat moment werd ik voor de leeuwen gegooid en moest ik het financieel zien te rooien met mijn eigen zaak.

Eigenlijk ben ik dus pas vanaf halverwege 2020 fulltime ondernemer, dus een klein jaar voor onze breuk. En dat gaat best goed, mijn omzet en winst stijgen de afgelopen jaren in een mooie lijn ondanks de corona- en huwelijkscrisis. Natuurlijk viel ik buiten de boot voor alle mogelijke corona-ondersteuning vanuit de overheid maar ik ben er tot nu toe doorheen gekomen.

Huis kopen lukt niet

Alleen wil het geval dat het voor een beginnend zelfstandig ondernemer een stuk lastiger om hypotheek te krijgen dan voor iemand die in loondienst is. Na flink wat uitzoekwerk, contact met diverse hypotheekverstrekkers, meerdere hoera momenten (tot huizenbezichtiging aan toe) gevolgd door zware teleurstellingen, komt het hierop neer: zelfs met de overwaarde is het voor mij niet mogelijk om een woning te kopen. Ik kan niet genoeg lenen om een huis te kopen in de huidige markt. Dat was en is een behoorlijke domper kan ik je vertellen.

Mijn ex en ik hebben vanaf moment van samenwonen direct een huis gekocht en zijn doorgegroeid. En we waren zo stom om ons niet in te schrijven bij de woningstichting omdat we daar eigenlijk gewoon nooit over na hebben gedacht. Tot de dag dat ze het me vertelde dat ze uit elkaar wilde had ik er nooit op gerekend dat dit scenario werkelijkheid zou kunnen worden.

Urgentieverklaring

Om een lang verhaal nog wat langer te maken, komt het erop neer dat ik een urgentieverklaring bij de gemeente heb moeten aanvragen. Heel erg gelukkig hebben wij die ook gekregen! Want dat wordt tegenwoordig niet zomaar gegeven.

Wat wel jammer is, is dat we in een galerijflat moeten gaan wonen in niet de beste buurt, meer keuze is er niet in onze gemeente met een urgentieverklaring. Dat zal voor ons alle drie flink wennen worden aangezien we altijd in een huis hebben gewoond. Nou ja, ook daar gaan we ons wel weer doorheen slaan, ben allang blij dat we (naar alle waarschijnlijkheid) een dak boven ons hoofd krijgen.

Nu eerst maar afwachten tot er een woning vrijkomt en we in aanmerking komen. De urgentieverklaring is een half jaar geldig dus voor die tijd moeten we iets anders hebben gevonden. Fingers crossed en op naar de volgende fase!

Hoi. Mijn naam is Phil. Ik ben 45 jaar, vader van een zoon van 18 en een dochter van 15. In april 2021 stortte mijn wereld in toen mijn vrouw mij vertelde dat haar gevoelens voor mij weg zijn en dat ze onze relatie wil beëindigen. Graag deel ik in deze blog mijn ervaringen in deze verschrikkelijk moeilijke periode met jullie. Mijn 1e blogpost is geschreven 10 weken nadat mijn vrouw vertelde dat ze niet met me verder wil. Ik wil graag mijn kant van het verhaal met jullie delen, waarbij ik hoop dat andere mensen die in soortgelijke situatie zitten hier steun uit kunnen halen of dat misschien zelfs kan worden voorkomen dat dit bij anderen gebeurt.

Lees ook de andere blogs van Phil.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.