Menu

Ik heb twee mama’s, blog van Marieke

4 reacties
mama

Tijdens ons autoritje naar huis vanuit opa en oma, waar ze die nacht gelogeerd hebben, hoor ik ineens Mees zeggen:  “Ik heb twee mama’s.”

Ik slik….

Twee mama’s??

Nee, ik ben je mama!

Ik zeg het niet, maar denk het wel….

Een oergevoel maakt zich in mij los, een gevoel van angst, van bedreiging, van een andere persoon die mijn plaats zomaar in zou kunnen nemen.

Ik vertel hem dat hij maar één mama en één papa heeft en dat dat nooit zal veranderen, dat S., de vriendin van mijn ex een hulpmama is. Maar Mees houdt steevast vol dat hij twee mama’s heeft. Waarom ondermijn ik zijn gevoel? Het is ergens toch mooi dat hij dat zo voelt, dat hij voelt dat zij zo van hem houdt zodat het voor mijn manneke van 7 voelt als moederliefde.

Maar het doet pijn.

Het gaat samen met uitspraken die Mees de laatste weken gedaan heeft. Dat ik vaak boos ben, vaak mopper. Er waren tijden dat ik “áltijd” boos was, in tijden van huwelijk en intens gevoel van ongeluk. Het heeft mij voor scheiden doen kiezen want mijn lieve jongens moesten niet de dupe worden van míjn ongelukkig gevoel. Maar wat is van die boze buien in dat kleine jongenskoppie blijven hangen? Is onze relatie daarmee voor de rest van  ons leven beschadigd?

Gisteren heeft hij tegen zijn oma, mijn moeder, gezegd dat het in mijn huis minder leuk is. Omdat ik zo veel mopper. En ja, papa moppert ook wel eens maar niet zo veel als mama.

Nu gaat het om mopperen op kleine jongensgedrag…

Maar wat als hij dadelijk 16 is…

En hij het nog steeds zo voelt…

Hij het leuker vindt bij papa dan bij mij…

Verlies ik hem dan aan zijn tweede mama???

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

REACTIES

Laura - 6 okt 2016

Onee, dit is echt mijn grootste angst. Mijn ex en ik zijn ruim twee jaar geleden uit elkaar gegaan. Gelukkig weigert mijn dochter van 5,5 de vriendij van mijn ex als moeder te zien en vindt ze het bij pappa minder leuk, omdat ze hem moet delen met zijn vriendin. Kinderen kunnen zo snel van mening veranderen. Hopelijk ziet jouw zoontje ook snel in dat jij zijn enige echte moeder bent en blijft. Mij wordt altijd verteld; zorg dat ze weet dat je er altijd voor haar bent, dan komt het goed.......

Marja - 8 okt 2016

Wat een nare reactie! Niets mooiers dan dat kinderen bij beide gezinnen ook de liefde van de nieuwe partner mogen voelen! Er is voor een kind echt 'niets gelukkigs aan' als ze weten/voelen dat papa of mama stiekem jaloers is op de nieuwe partner! Gun je kind het beste van 2 gezinnen!!

Diana - 10 okt 2016

Ouch....Heel pijnlijk. Ik ken dit gevoel en het gaat door merg en been. Mijn weg is uiteindelijk geweest dat ik de nieuwe vriendin van mijn ex in mijn armen probeer te sluiten en haar dankbaar ben voor de liefde die ze mijn 2 jongens geeft. De jaloerse gevoelens zullen er altijd blijven maar het wordt wel milder door de ander toe te laten in het leven van je zoon. Veel sterkte. Je bent niet alleen :-)

Rosa - 11 okt 2016

Als kind van gescheiden ouders die na 30 jaar nog steeds niet door één deur kunnen kan ik je alleen maar aanraden om ondanks je pijn te proberen je zoontje er niet lastig mee te vallen. En hoe moeilijk en tegenstrijdig het ook voelt, blij te zijn voor hem, dat hij het goed heeft bij zijn vader en hulp mama. Want dat is toch wat je het liefste wilt, dat je kind gelukkig is? Ik snap je pijn en angst en ik zou daar zeker iets mee doen, deel het met vrienden, ga er met iemand er over praten, zoek steun. Maar laat je kind vooral je kind zijn, zodat hij nooit partij hoeft te kiezen. Dan zul je hem nooit kwijt raken! Sterkte.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× acht = 40
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.