Menu

Dagboek van Iris, Papa’s Nieuwe Liefde

2 reacties
Iris

Iris

Mijn eerste serieuze woede-uitbarsting richting mijn ex-wederhelft heeft deze week plaatsgevonden. Woedend, laaiend, briesend, echt extreem boos was ik! Helaas is het resultaat dat ik nu al dagen met een intens verdrietig gevoel rondloop. Verdrietig om het feit dat het zover heeft moeten komen. Maar nog meer verdrietig dat ik me niet, ondanks alles, gewoon heb kunnen inhouden…

Het begon met een telefoontje van de nieuwe liefde van mijn ex-wederhelft. Ze wilde graag een keer met Tess gaan winkelen. Leuk! Want wat vindt een pre puber nou leuker dan shoppen? En ook niet geheel onbelangrijk… shoppen met iemand die goed op de hoogte is van de laatste trends. Ietwat pijnlijk voor mama, maar daar kan ik me ten bate van mijn kind wel overheen zetten!

Dus toen de bewuste zaterdagmiddag was aangebroken, zwaaide ik met een goed gevoel een hyper de pieper Tess uit. Op haar fiets vertrok ze naar het huis van haar vader, om daarna met nieuwe liefde koers te zetten naar de stad. Ook al viel het uitje in een weekend dat de kids bij mij waren, ik was echt oprecht blij voor Tess!

Maar helaas eindigde de dag iets minder geslaagd dan ik had gehoopt! Toen Tess thuiskwam, zag ik gelijk aan haar snoetje dat het helemaal mis was. Ik kon me gelukkig inhouden, dus vroeg redelijk neutraal hoe ze het had gehad. En toen volgde er een woordenstroom… Het was écht leuk geweest en ze had ook écht mooie dingen van papa gekregen… Maar nieuwe liefde vond dat de kleren bij papa moesten blijven liggen!

Zucht, zucht, hele diepe zucht! Hoe kun je dit een 11 jarig meisje aandoen?! Een kind eerst helemaal gelukkig maken en dan vervolgens mededelen dat de aankopen weer achter slot en grendel gaan. Ongelooflijk, werkelijk waar! De tranen vloeiden de daaropvolgende uren dan ook rijkelijk. En dat bracht me ertoe, dat ik op het moment dat de kids sliepen mijn ex-wederhelft gebeld heb. Niet om hem terecht te wijzen, niet om de middag af te keuren, zéker niet uit jaloezie, maar gewoon om te vragen waarom Tess in godsnaam niet nu al mag genieten van haar nieuwe aankopen.

En wat denk je dat het antwoord was?! ‘Nieuwe liefde’ vond het niet goed dat de kleren mee naar mama gingen. Want deze kleren waren niet uit het gezamenlijke kind-potje betaald! What the f#@& heeft nieuwe liefde met onze afspraken te maken?! Who the f#@& is nieuwe liefde om een mening over ons kind te hebben?! En why the f#@& is ex-wederhelft zo’n slapjanus dat hij niet voor zijn eigen dochter opkomt!! Nieuwe liefde, liefde van zijn leven… een snotneus is het!!

 

REACTIES

Jolanda - 9 mrt 2012

Wat dapper Iris dat je zo kalm en rustig voor Tess opkwam en wat kan ik me helemaal indenken dat van die kalmte niets meer overbleef na zijn antwoord. Dat hij zich niet houdt aan jullie afspraken zegt veel over de waarde die hij daaraan hecht vrees ik. Wat ik bijna nog erger vindt is dat 'nieuwe liefde' blijkbaar hier geen voordeel heeft van haar leeftijd en zich dus niet kan inleven in de gevoelens van Tess. Ten koste van Tess, en dat is nog het ergste...Succes

Iris - 12 mrt 2012

Beste Jolanda, Dankjewel voor je lieve woorden. Een beetje begrip is af en toe al zo fijn! groetjes, Iris

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− zes = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.