Menu

Marieke blogt over haar lijf: van rups tot vlinder

overgewicht

Ongelofelijk… Het is net of ik, in mijn hoofd, een transformatie heb ondergaan… ik besef het me nu ineens. In de afgelopen week ben ik anders naar mezelf gaan kijken ten opzichte van de wereld om me heen. En dan gaat het om datgeen wat me al jaren zo kwetsbaar maakte…. mijn lijf!

Overgewicht

Sinds mijn 17e heb ik overgewicht. Niet in extreme mate maar volslank kun je het niet noemen…. het is iets meer dan dat. Altijd vergeleek ik me met slanke vrouwen met mooie lichamen. Altijd zag ik dat wat ík niet had. Het is twintig jaar een worsteling geweest. Tot voor kort vergeleek ik mezelf met meisjes van 25 en besefte me niet eens dat dat niet reëel is.

Feit is dat ik een lijf heb, dat twee prachtige zonen gedragen en gebaard heeft. Dat is niet te vergelijken met dat prille vrouwenlichaam van een meisje van 25. Het is een lijf om trots op te zijn. Ja, nu ineens zie ik dat… En ik weet niet of ik hier gekomen was als ik niet gescheiden was.

Troostvoer

Even voor de duidelijkheid, mijn overgewicht heeft niks met mijn ex-man te maken. Hij is niet de reden ervan. Het zijn de happen die ik keer op keer in mijn mond stopte. Troostvoer. Sinds mijn 17e van troost, naar troost naar troost. Geen grote dingen maar wel een lange reeks van klein “ongeluk” achter elkaar. Ontzettende onzekerheid over mezelf en mijn lichaam versterkte de drang naar eten alleen maar verder. En jaren van worsteling in mijn relatie maakte die drang niet minder.

Kracht

Maar sinds de scheiding sta ik zo ontzettend in mijn kracht. Ik heb mezelf terug gevonden. Ik voel me goed en zelfverzekerd. Ik heb mezelf verwend met de mooiste jurken en flaneer over de boulevard des levens. Ik ben een vlinder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 5 = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.