Menu

Mijn online dating ervaringen, blog van Willem

1 reactie
online dating

Dating is gathering information until you figure out you don’t like that person – Facebook quote

Ik ben vrij auto-didactisch. Als ik iets niet weet leer ik het. Als ik iets nieuws probeer wil ik er alles over weten en ik heb een interesse voor psychologie.

Een simpele swipe

Dus toen ik mij inschreef op Lexa had ik mijn vooronderzoek gedaan. Hoeveel foto’s plaats je, wat voor een foto’s, welke tekst erbij. Wat vertel je en waar geef je een opening voor vragen of het begin van een gesprek. Best interessant. Het is een nieuwe (digitale) wereld geworden en daar heeft de pandemie hard aan meegewerkt. 

Waar je “vroeger” nog jezelf bijeen moest rapen en die meid moest aanspreken (waarbij ze hopelijk in ieder geval respect had voor de moed die daarvoor nodig is) is het nu alleen maar een simpele swipe geworden. ‘ S avonds op de bank even lekker gaan zitten voor de vleeskeuring. Want dat is het daadwerkelijk. 

In theorie deed ik alles goed. Profiel was volgens de psychische normen. Ik was online en swipte me wat af. Gemiddeld geeft een man 200 likes t.o.v. 1 like die een vrouw doet en vrouwen bekijken wel wie hen liked maar meer ook niet. Ik kreeg ook hier en daar een like. Soms zelfs een gesprek van een paar zinnen maar daarna werd er gezwegen. Deed ik iets verkeerd? 

Een match

Een like, best een leuke meid kwam uit Aachen maar laten we haar daar niet meteen op afkeuren. Gesprek in het Duits nou okay Google Translate erbij want schrijven in het Duits laat te wensen over. Al heel snel een reactie waarin ze om gegevens vroeg. Terwijl ik nog aan het nadenken was over hoe hierop te reageren een mail van Lexa zelf. Account van betrokkene geschorst vanwege verdachte activiteiten. Nog eens een minuut later nog een mail dat ze haar verwijderd hebben omdat ze om financiële gegevens vroeg. Faaa*k daar moet je ook nog eens op letten… 

Een date

Een andere wederzijdse like. Leuke vrouw, ook gescheiden en uiteindelijk wisselden we nummers uit zodat we via WhatsApp verder konden. We hadden veel gemeen en het leek te klikken. De eerste date daarentegen was een bittere teleurstelling. Er sloeg maar geen vonk over. Toen ik na de date in de gym zat kreeg ik een appje… “en toen was het stil” toen ook maar meteen de pleister eraf getrokken. Werd direct geblokkeerd en verwijderd. Tja wat moet ik dan? Niet eerlijk zijn?

Ik dacht terug aan die eerste date via Lexa. Wat was dat natuurlijk. Wat begrepen we elkaar en wat was het op dat moment een goede beslissing om te zeggen dat het te vroeg voor me was. Om er nu heel veel spijt van te hebben. 

Wie niet waagt, die niet wint!

Om nog even op de vleeskeuring terug te komen. Ik ben voor de gein eens tegen de theorie ingegaan en heb een profielfoto van mezelf tijdens het fitnessen erop gezet. Wordt toch vaker bekeken dan voorheen. Waar ik wel tegenop zie is elke keer weer iemand leren kennen. Niet zozeer haar maar om je eigen verhaal steeds weer te vertellen. Maar wie niet waagt die niet wint. 

Je verdrinkt niet door in het water te vallen, je verdrinkt door te stoppen met zwemmen – Facebook quote

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst.

Lees ook de andere blogs van Willem.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline - 29 apr 2022

Hallo Willem, dapper dat je je weer op de datingmarkt waagt. Je leest er zoveel over en in de praktijk blijkt het toch anders te zijn dan de cijfers en de theorie. Zoals die klik, wat is die nou eigenlijk? Hoe kun je nu na één afspraak bepalen of iemand bij je past of niet? Je kent elkaar nog helemaal niet. In films en boeken lees je en zie je niet anders, maar het leven is geen film. Elkaar rustig leren kennen, kijken of er iets kan ontstaan, daaruit groeien vaak de mooiste relaties. Een klik willen voelen in de eerste date, het zou zo mooi zijn, maar vaak zijn relatie(tje)s die daaruit ontstaan, vooral gebaseerd op het uiterlijk. En ik denk dat je liever wilt dat iemand jou leuk vind om je innerlijk, en vice versa, toch? Neem dus de tijd, zou ik zeggen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.