Menu

Net als een puber, blog van Marieke

1 reactie
puber

puberIn de maanden na mijn scheiding heb ik totaal geen behoefte aan een nieuwe partner. Mijn focus ligt op mezelf en mijn kinderen. Ik sta in mijn kracht, heb eigenlijk niemand anders nodig.

Op een zaterdagavond ga ik naar een feestje van een collega. Ik trek mijn mooiste vintage jurkje en mijn pumps aan. Voel me “on top of the world” en dat straal ik ook uit, zonder arrogant te zijn. De vrouw die ik normaal ben, onzeker over haar maatje meer, is van de aardbol verdwenen. Wat fijn om me zó te voelen. Ik krijg die avond vele complimenten over mijn nieuwe jurk. Ik voel me heerlijk, ik straal, ik dans de sterren van de hemel. Een wildvreemde vrouw stapt op de dansvloer op me af en zegt “Waaaaauw, ik sta zo te genieten van jou”. Het raakt me, ze beschrijft hoe ik me voel, want ik geniet ook van mezelf, van mijn zelfverzekerde, krachtige gevoel. Het is zo mooi om dat ook van een ander te horen.

Enkele dagen later volgt nóg een compliment. Ik hoor van mijn collega dat haar broer helemaal gecharmeerd was van mij toen hij me zag op het feest….. waaaaauw….. een man….. gecharmeerd van mij……. en het is nog een leuke man ook…. Helaas is hij getrouwd dus zeg ik gekscherend tegen haar “Als hij gaat scheiden zeg je hem maar dat hij me mee uit eten neemt!” Hij blijft in mijn gedachten, triggert een diep verlangen naar verbondenheid, naar een man aan mijn zijde.

Enkele dagen later kom ik hem onverwacht tegen in de supermarkt. Mijn hart maakt een sprongetje. Hij staat voor een van de schappen op zoek naar een product. Hij belt, waarschijnlijk met zijn vrouw. Ik stel me op achter een laag schap op enkele meters afstand. Van dit afstandje bekijk ik hem. Ik check mijn outfit… goedgekeurd! Ook vandaag voel ik me zelfverzekerd. Minutenlang blijf ik hem bekijken, sta ik op een vierkante meter te hupsen. Kriebels in mijn buik. Totaal niet bezig met de heerlijke gebakjes in dit lage schap voor mij. Ik bedenk me wat ik tegen hem zal gaan zeggen. Dan ineens kijk ik naar links. Een vakkenvuller met aan haar zijde een krat vol met producten om bij te vullen kijkt me met een vreemde blik aan. Zo van “wat ben jij hier nou raar aan het doen?!” Ik lach in mezelf en snel loop ik weg. Ondertussen loopt hij naar de groente- en fruitafdeling. Ik heb ineens nog appels nodig. Ik probeer mezelf in de kijker te spelen maar hij merkt me niet op… Om niet als een volslagen idioot door de winkel te blijven lopen besluit ik te stoppen met mijn onopgemerkte avances. Ik ga. Dromend sta ik aan de kassa, kijk rond of ik hem nog zie, loop naar mijn auto, ga zitten en dan barst ik in lachen uit….. ik lijk wel een puber….. heerlijk dit gevoel!!!!

Ik ben Marieke, ik ben 38 jaar, moeder van twee zoontjes van 4 en 6 jaar en gescheiden sinds begin 2015. Sinds de scheiding sta ik weer in mijn kracht, het is zó fijn om me na jaren weer zo te voelen!

REACTIES

Anouk - 15 mrt 2023

Hoi Marieke heb je ook een Instagram pagina? Ik herken me in jou verhaal

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.