Menu

Phil: Wees voorzichtig met wat je tegen de kinderen vertelt!

2 reacties
voorzicht wat je bij scheiden kinderen vertelt

We zijn vorige week bij een mediator in gesprek gegaan om de scheiding in gang te gaan zetten. Dat gesprek was prima, we hadden beiden een goed gevoel bij de mediator en hebben aangegeven dat we met haar verder dit proces wilden doorlopen. Nog steeds geeft mijn vrouw aan dat ze niet zeker weet of dit wel de juiste weg is, maar dat ze ook niet met mij verder wil. Maar er is voor mij op dit moment geen andere weg meer. 

Doorpakken

Aangezien ik nogal van het doorpakken ben heb ik ervoor gezorgd dat binnen een paar dagen de gevraagde documenten voor het convenant al bij de mediator lagen. Ik wil het allemaal zo snel mogelijk achter de rug hebben. In tegenstelling tot mijn vrouw die vindt dat het best even mag landen en die twijfels heeft of de scheiding nu wel doorgezet moet worden. Die twijfels zijn bij mij helemaal verdwenen en ik ga niet op haar wachten om de rest van mijn leven verder op te pakken.

Veel te open geweest

Wat wel een heel groot probleem is, is dat we veel te open zijn geweest richting onze kinderen. In het begin van deze “crisis” hebben we eigenlijk alles open en eerlijk tegen ze verteld. Dit, samen met de manier waarop mijn vrouw sinds haar vertrek haar leven heeft ingevuld, heeft erin geresulteerd dat de kinderen allebei een behoorlijke afkeer van hun moeder hebben gekregen.

Beide geven ze aan dat ze hun moeder niet meer herkennen. Het zijn pubers, die hebben snel een eigen mening klaar en zijn zeer zwart-wit daarin. Ik heb het heel vaak voor mijn vrouw opgenomen ten opzichte van de kinderen maar dit heeft er niet voor gezorgd dat hun beeld is veranderd.

Doordat de kinderen fulltime bij mij zijn kan ik ook niet voorkomen dat zij zien dat ik verdrietig ben en heel veel pijn heb en heb gehad. Op dit moment gaat het gelukkig beter maar zij hebben het wel allemaal meegekregen en daardoor zijn ze ook beïnvloed, buiten mijn wil om. Lesson learned voor ons en wellicht anderen; wees heel voorzichtig met wat je wel en niet tegen je kinderen vertelt!

Weer samen in 1 huis, hoe dan?

Aankomend weekend (het is maandag op het moment dat ik dit schrijf) moet mijn vrouw haar studio uit en zal ze terugkomen naar huis. Ik zie er als een enorme berg tegenop. Het kost me op dit moment erg veel moeite om aardig tegen haar te blijven, ik merk dat mijn boosheid nu behoorlijk groot is na de afgelopen paar weken, waarin de leugens me om de oren vlogen.

Geen idee hoe we de komende periode gaan doorstaan. Zij gaat in een aparte kamer wonen die grenst aan onze keuken maar we zullen elkaar heel vaak tegen het lijf gaan lopen en daar zit ik helemaal niet op te wachten.

Ik ben niet van plan om uit ons huis te vertrekken omdat dit überhaupt niet mijn keuze is geweest en zij de keuzes heeft gemaakt om op deze manier met de situatie om te gaan. Zij wil niet meer bij kennissen en vrienden verblijven maar op zichzelf zijn, maar we hebben geen middelen om dit te kunnen bekostigen.

De kinderen hebben allebei aangegeven dat ze bij mij willen blijven dus we zijn op zoek naar een makelaar om ons huis te verkopen en zo snel mogelijk een andere woning te vinden zodat we met z’n drieën verder kunnen. 

Hoi. Mijn naam is Phil. Ik ben 45 jaar, vader van een zoon van 18 en een dochter van 15. In april 2021 stortte mijn wereld in toen mijn vrouw mij vertelde dat haar gevoelens voor mij weg zijn en dat ze onze relatie wil beëindigen. Graag deel ik in deze blog mijn ervaringen in deze verschrikkelijk moeilijke periode met jullie. Mijn 1e blogpost is geschreven 10 weken nadat mijn vrouw vertelde dat ze niet met me verder wil. Ik wil graag mijn kant van het verhaal met jullie delen, waarbij ik hoop dat andere mensen die in soortgelijke situatie zitten hier steun uit kunnen halen of dat misschien zelfs kan worden voorkomen dat dit bij anderen gebeurt.

Lees ook de andere blogs van Phil.

REACTIES

PJ - 14 okt 2021

Hi Phil, Sommige aspecten zijn zo herkenbaar. Ook mijn ex wilde vertrekken, want ik deed weliswaar alles, maar deed dat helaas bij lange na niet goed genoeg voor haar. Ik werd gedoogd zolang haar afkeer van mij werd overtroffen door haar luiheid. Na veel getouwtrek om huis en geld heb ik het huis op mijn naam gezet en haar uitgekocht. Omdat ik volgens haar mijn kinderen had mishandeld (wat een gotspe, maar zo was ze wel mooi voor 100% van mij af) kon ik ze, door de proffesisionele inzet (NOT) van de Jeugdbeschermingstafel, de Raad voor de Kinderbescherming en JeugdbeschermingWest, direct niet meer zien, moest ik mijn huis uit (immers, een beetje vader zet weliswaar met liefde zijn ex, maar nooit zijn kinderen op straat) en kon zij dus ruim de tijd nemen om haar huis te verwerven en in te richten, vanuit gratis woonruimte. Of ik mijn kinderen nu iets had aangedaan of niet was niet aan de orde: men doet immers niet aanwaarheidsvinding. Vanaf de scheidingsmelding heb ik geen moment meer onder hetzelfde dak met haar geslapen. Ik kon me daarbij werkelijk niets voorstellen. Ik walgde van haar, na de zoveelste escapade. Mijn opvolger was nog voor onze scheiding aan haar ouders voorgesteld. Nadat de volledige zorg voor de kinderen haar teveel werd kon ik aantreden om "te helpen in de zorg", wat ik weigerde, omdat dat te gevaarlijk zou zijn voor de kinderen. Immers het was bij mij niet veilig? Tenzij we kunnen spreken over co-ouderschap, zoals dat in ons echtscheidingsconvenant stond. Een week later had ik mijn kinderen terug in co-ouderschap, met innig goedvinden van alle hulpverleners. Wedere=om een lachtertje ten aanzien van de veelgeroemde "zorgvuldigheid" van de hulpverleners. Ik heb inmiddels de voormalige echtelijke woning verlaten omdat die te beladen was en heb een heerlijk ander huis gevonden. Ik ben verhuisd met achterlating van ALLE inventaris en ben volledig opnieuw begonnen. De kinderen hebben in mijn nieuwe huis zeker driemaal zoveel ruimte. Ik benijd je - tel je zegeningen! - dat je kinderen bij jou willen wonen. Mijn kinderen zijn ondanks mijn nieuwe huis liever bij hun moeder, na alles wat hun en de hulpverlening is ingefluisterd door een narcistische ex-partner. Toch: zij is ook hun moeder. Praat niet negatief over haar (maar dat doe je ook niet). Ik besef dat je hier waarschijnlijk niet veel aan hebt, maar weet dat je niet alleen staat in je verdriet. Ik heb vier heel, heel zwarte jaren gehad, het begint nu heel voorzichtig weer wat beter te gaan. Cheers! PJ

Profielfoto van Phil

Phil - 17 okt 2021

Hallo PJ, Wat een verhaal zeg en wat een ellende heb jij meegemaakt! Het lijkt soms alsof we alles goed voor elkaar hebben in Nederland maar dit zijn wel erg schrijnende verhalen. Uiteraard ben ik er heel erg blij mee dat de kinderen bij mij zijn maar ik had liever gehad dat ze ook met mijn (inmiddels) ex-vrouw op een normale manier om kunnen gaan. Het is goed om te horen dat het nu beter met je gaat na de hel die je hebt doorgemaakt. Knap van je dat je er zo goed doorheen bent gekomen, respect en bedankt voor je troostende woorden. Het gevoel om er niet alleen voor te staan is ook veel waard want het voelt vaak wel zo, dus ik heb er zeker wat aan. Groeten, Phil

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.