Menu

Solliciteren en co ouderschap, Meike blogt

co ouderschap

Ik ben dus druk op zoek naar een nieuwe baan.

Mijn c.v. is volkomen eerlijk en mag er zijn, aan de uren die ik kan werken ligt het niet en ik ben een leuke spontane en intelligente vrouw die prima gesprekken kan voeren. Ik vind ook dat ik mij schriftelijk best leuk kan uitdrukken. Mijn vakgebied geeft mij echt veel werkplezier en mensen omschrijven mij als “sprankelend”.

Maar ik kom niet aan het werk.

En dus vraag ik me hardop af waar dat aan ligt.

Ik heb in het verleden veel last heb gehad van slecht “verwachtingsmanagement” en daarom ben ik tijdens een gesprek eerlijk over mijn mogelijkheden. Bijvoorbeeld dat ik als moeder een bepaalde flexibiliteit nodig heb van een werkgever en dat ik dus een bepaald aantal uren per week thuis zal moeten werken. Anno 2016 en meesurfend op de golf van het Nieuwe Werken vind ik dit geen onredelijk standpunt.

In het begin vertelde ik ook nog dat ik gescheiden ben en alleen woon met mijn kinderen. Dat mijn ex en ik co ouderschap hebben. Dat dit mede een reden is om thuis te moeten werken. En dan hoor ik steevast van de werkgever dat ik dus geen partner heb om op terug te vallen als de kinderen eens ziek zijn. Of die de kinderen van school kan halen als ik moet overwerken.

Hmmmm.

Klopt. Als de kinderen ziek zijn is de kans groot dat ik verlof opneem. Dat is ook zo als ik nog met de vader samen zou zijn of met een andere partner.

Ze vergeten dan ook dat ik een co ouderschap heb en de andere helft van de week onbeperkt aanwezig kan zijn ook als er moet worden overgewerkt. Dat ik dan de kinderen niet van school haal. Dat ze bij hun vader zijn als ze ziek zijn (overigens zijn ze nooit ziek maar dat terzijde).

Overigens zou ik ook de kinderen van school moeten halen als ik wel een partner heb. Die werkt namelijk ook. En die kan ik ook niet zomaar uit zijn werk halen als ik eens moet overwerken met de opdracht om de kinderen op te halen……

Rare situatie. Ik ben er nog niet uit of ik nu word afgewezen omdat ik graag flexibel wil werken omdat ik moeder ben of omdat mijn thuissituatie volgens een werkgever te breekbaar is omdat ik ben gescheiden.

Ik vertel in de toekomst maar wat minder over mijn thuissituatie en mijn co ouderschap

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 9 = zeventien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.