Menu

Trots op ons als gescheiden ouders, blog Patrick

1 reactie
Trots op ons als gescheiden ouders

Oprechte trots voel ik.  Plaatsvervangend wellicht. Maar het voelt als trots. Trots hoe wij het als gescheiden ouders doen voor onze kindjes. Na een periode van onbegrip, lastig en vitten op elkaar hebben mevrouw en ik elkaar hervonden als goede ouders. Opmerkelijk fijn. Voor elkaar, voor onze kindjes, voor rust, voor begrip voor elkaar. Trots dat wij dat gewoon doen.

Vorige week vierden we voor de eerste keer na de scheiding de verjaardag van de oudste blondine samen. Als gescheiden ouders. Haar idee. Ik moest glimlachen, en besloot snel in te stemmen. Hoe fijn is het voor haar, te zien dat pappa en mamma, ondanks dat ze niet meer verliefd op elkaar zijn, veel van hun kindjes houden, en dit samen naar ze uitstralen. De ultieme scheidingssituatie bijna.

En ik vond het knetterspannend. Omdat ik mijn schoonfamilie al anderhalf jaar niet meer gezien had. Benieuwd naar ze was. Niet weten hoe de middag zich zou ontplooien. Maar we hebben het gewoon gedaan. Vrienden en familie geïnformeerd, en geregeld. En leuk dat het was! De hele middag heb ik met plezier met ze bijgekletst. Elkaar geupdated hoe het ging met ons. Het ging echt goed!

Vervolgens organiseerden we samen ook het kinderfeestje voor blondine A. Reden samen naar een indoor speeltuin, zorgden dat alle vriendinnetjes niets te kort kwamen, en vormden een soepel ouderblok. Later heb ik haar via een app ook laten weten hoe erg ik dit kan waarderen. En het is gelukkig wederzijds.

Bij elkaar komen doen we niet meer, daarvoor is teveel gebeurd. De blondines weten dat ook. Vertellen ze ook dat we niet meer verliefd zijn op elkaar. Maar ondanks dat, mogen we onszelf op de schouder kloppen omdat we een rolmodel spelen van de goede gescheiden ouders. Ik hoor zoveel andere verhalen in mijn omgeving hoe het niet moet, dat dit juist mijn drijfveer is om te laten zien dat het ook wel kan. Elkaar respecteren, afstemmen met elkaar en opvoedkundige onderwerpen bespreken en in goed overleg besluiten daarin nemen.

Ook nemen we verstandige besluiten als ouders. Ik heb een huis gekocht! Weer een stabiele thuissituatie creëren na een roerige tijd en tijdelijke (fijne) woonsituatie. Een stap voor mij en de blondines. Niemand die ons dat nog afpakt. Niemand die daar tussen komt. Een onneembaar fort wat wij gaan neerzetten.

Trots ben ik!

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 23 mrt 2016

Wat goed zeg! Heel fijn dat jullie als gezin nog iets samen kunnen ondernemen, dat is voor de kinderen zo fijn. Je mag met recht trots op jezelf en jullie allemaal zijn!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee × 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.