Menu

Vaderdag; de eerste blog van onze nieuwe blogger Patrick!

1 reactie
vaderdag


vaderdagLaat ik allereerst me eens even fatsoenlijk voorstellen. Ik ben Patrick, ben bijna 42 jaar oud en woon in een prachtig pittoresk dorpje in het zuiden van Brabant. Om jullie mee te nemen in mijn levenservaringen als gescheiden man zal ik mijn directe omgeving ook even schetsen:  Ik heb 2 prachtige dochters van 4 en 6 die ik in mijn blogs “de blondines” zal noemen. Ze zijn echt de liefdes van mijn leven. Verdere verklaring is denk ik niet nodig.

Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden van mijn ex-partner. Om ook haar een herkenbaar karakter te geven zal ik haar “mevrouw” noemen. En uiteraard is dat respectvol bedoeld.

Ook heb ik inmiddels alweer een tijdje een leuke vriendin, die ik gewoon  “vriendin” zal noemen. Dingen niet moeilijker maken dan dat ze zijn. Ook zij heeft 2 (volop puberende) meiden van 15 en 13, welke ik “de brunettes” zal gaan noemen.
Jullie begrijpen het nog? Mooi!

Hierbij mijn allereerste blog voor “Nieuwe Stap”. En dat er nog velen mogen volgen.

Vaderdag

Als klein kind herinner ik me vaderdag als een echte familiedag.  In de ochtend met zijn allen ontbijten, en daarna als gezin een leuke activiteit ondernemen. De bossen in, ergens gaan zwemmen, gewoon iets leuks wat je als kind graag en onbewust een herinnering van opbouwt.

Vaderdag net na een scheiding

Na de scheiding ziet vaderdag er toch wel iets anders uit. Gelukkig hebben we in ons convenant afgesproken dat de kindjes op moederdag bij mevrouw zijn en op vaderdag bij mij. Het gezinsgevoel mis ik nog steeds daarentegen. Dat zal altijd wel zo blijven vrees ik.
Op school gaan ze hier ook wel praktisch mee om. De kinderen hebben op school een knutsel avond waarin ze een creatie maken voor een ouder, samen met de ouder van het andere geslacht. Dus ik knutsel mee voor mevrouw, en zij voor mij.

Net na de scheiding had ik eigenlijk helemaal geen trek om nog voor mevrouw te knutselen. Maar denkend aan de kindjes bouwde ik, in stilte onder protest, een creatie voor mevrouw en zij waarschijnlijk ook voor mij.

Vaderdag een jaar later…

Inmiddels hebben we voor de tweede keer als ex-partners al moederdag meegemaakt, en komt de tweede vaderdag al om de hoek kijken. En ik ben in dat jaar enorm veranderd. Met precisie en enthousiasme heb ik samen met de oudste blondine een prachtwerkje gecreëerd.  Waarom? Omdat ze een enorme topmoeder is voor mijn blondines. Heb niet voor niets met haar juist kinderen gekregen. Daarom.

Andersom heeft mevrouw ook meegeholpen aan een creatie voor mij. Met welke intenties weet ik niet precies, maar hoop met dezelfde als de mijne. Dus liggen er hier al twee weken achter mijn tv (de blondines wilden ze verstoppen, maar zie ze al van buiten liggen, de schatten) twee ingepakte creaties voor vaderdag  gepresenteerd.  Ik ben benieuwd en kan niet wachten!

REACTIES

Antoinette - 18 jun 2015

Leuke blog! En mooi hoe liefdevol je het woord 'topmoeder' gebruikt als je het over je ex hebt. Veel plezier komende zondag!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× zeven = 21
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.