Menu

Dagboek van Iris, Ziek, zwak en misselijk

1 reactie
dagboek van gescheiden vrouw

dagboek van gescheiden vrouw

Al enige tijd lig ik als een miezerig ziek vogeltje op de bank of in bed… Ik heb me nog nooit zo beroerd gevoeld als de afgelopen dagen. Dat ik de griep heb is wel duidelijk. Maar het is nieuw voor mij dat je gelijktijdig buikgriep en een gewone griep kunt hebben!

De eerste dagen kon ik werkelijk niks binnen houden in mijn lijf. Een slok thee lukte nog niet. En wat doe je dan als alleenstaande mama? Juist ja, dan bel je je moeder! In dergelijke situaties is mijn moeder nog steeds mijn reddende engel…

Ze nam zonder pardon mijn gezinsleven over en zorgde dat ik even écht ziek mocht en kon zijn. Ik hoefde nergens aan te denken. De was, de strijk, de boodschappen etc. etc. het ging allemaal gewoon door. Heerlijk waren die dagen. Je even helemaal geen zorgen hoeven te maken of alles wel in orde komt met de kinderen… En ook al deed mijn hele lijf pijn, heb ik er stiekem toch een beetje van genoten!

Maar na 3 dagen had het griepvirus mijn moeder helaas ook te pakken! Ik zag het al toen ze mij op een ochtend een beschuitje op bed kwam brengen… Met een wit snoetje en pareltjes zweet op haar voorhoofd gaf ze toe dat ze zichzelf ook behoorlijk belabberd voelde. Hup naar huis en naar bed dan mam!

En toen begon het overleven pas echt… Want hoe ik ook mijn best deed, ik kon gewoon niet op mijn benen blijven staan door de hoge koorts. Tussen alle bedrijven door nam ik zoveel mogelijk rust. Probeerde ik nog iets aan vitaminen binnen te krijgen en propte ik met veel moeite een wasje in de wasmachine.

Maar dat ik de oude nog niet was, werd duidelijk toen ik op donderdagochtend in de douche tegen de vlakte ging… En wat is een 12-jarige dochter dan fijn! Tess plukte me uit de douche, legde me terug in bed, zorgde dat Jip op tijd op school was en belde mijn vriendin om te vragen of ze alsjeblieft even wilde komen. Kleine meisjes worden groot… en dat was nú best fijn!

Maar wat helaas minder fijn was, was dat ik nu de Nieuwe Stap Night heb gemist! Ik had het heel leuk gevonden om wat leden van de community te ontmoeten en om Barry te zien natuurlijk…

Elske en Annelies, hoe is het, gaan jullie nog een keer zoiets organiseren?

 

REACTIES

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 6 feb 2013

Hoi Iris, hopelijk knap je snel weer op! En ja hoor, er komt zéker een vervolg op de Nieuwe Stap Night.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.