Menu

5 tips voor goede voornemens voor 2024

tips voor goede voornemens

Kijk jij aan het einde van het jaar ook altijd even terug naar hoe je jaar is geweest, wat je wilt achterlaten en wat je wilt meenemen naar 2024?

En maak je dan goede voornemens voor 2024? Of vind je dat onzin omdat je dat gedurende het jaar al doet of misschien wel omdat je hoofd daar gewoon niet naar staat, zo net na de feestdagen.

Het is  voor ons allemaal een turbulent jaar geweest waarin er veel in de wereld gebeurde.  En als je in dit jaar ook gescheiden bent zou het wel eens een extra heftig jaar kunnen zijn geweest voor je.  

In heftige perioden in je leven, ongeacht de oorzaak, kan het fijn zijn om je ook op positieve zaken te richten.

“ Alles dat je namelijk aandacht geeft groeit”.

5 Positieve tips

Ben jij op een punt dat je denkt ik kan wel wat positieve tips gebruiken? Lees dan mijn 5 tips ter inspiratie  voor goede voornemens, die kunnen bijdragen aan het in harmonie uit elkaar gaan/zijn en in harmonie ouder blijven want dat blijf je namelijk altijd. 

Deze inspiratie is 100 % in het belang van jullie kinderen.

Tips die jou en je kinderen In 2024 gaan helpen:

Tip 1

Praat met je kinderen en ook met andere mensen altijd respectvol en neutraal  over de  andere ouder.

Tip 2

Focus je op het  primaire doel om met de andere ouder samen je kind op te blijven voeden. Vraag jezelf regelmatig af wat je nodig hebt om die bereidheid te creëren bij jezelf? Er is geen partnerrelatie meer en jullie ouderrelatie blijft altijd.

Tip 3

Je je bewust gaat worden van je eventuele negatieve emoties over de andere ouder en de scheiding. Negatieve emoties beïnvloeden jullie communicatie en contact en je welzijn. Geef jezelf de tijd en ruimte voor je boosheid of verdriet of angst. Ze erkennen is een eerste belangrijke stap, veroordeel ze niet bij jezelf ,wees lief en mild voor jezelf. Je zult merken dat als je je emoties de ruimte geeft ze jou op een gegeven moment loslaten.  Het klinkt misschien nu te mooi voor woorden maar kijk wat er gebeurt als je je er voor open stelt.

Tip 4

Jij weet als de beste na meerdere jaren een relatie te hebben gehad hoe je met de andere ouder kunt communiceren en wat zijn of haar triggers zijn. Probeer in 2024 uit de triggers van de andere ouder te blijven en maak je eventueel passief-agressief taalgebruik in de communicatie een NO GO!

Tip 5

In 2024 kies JIJ hoe je met je scheiding omgaat. De scheiding is vaak een LIFE event, een afschuwelijke en verdrietig gebeurtenis die is zoals die is. Geef jezelf de gelegenheid in 2024 om er alles aan te doen om tot acceptatie en aanvaarding van jullie scheiding te komen. Gelukkig hebben we zelf altijd de keuze hoe we er mee omgaan.  Maak die keuze voor jezelf. Ga ik bijv. voor gelijk hebben en ga ik tot het gaatje, ga ik voor strijd? Of ga je voor geluk, je eigen geluk en dat van je kinderen. 

Helpende gedachte hierbij:  CHOOSE YOUR BATTLES:)

Bonustip

Merk je dat het gedrag van je puber veranderd is sinds de scheiding? Is je puber zich negatiever gaan gedragen of juist heel voorbeeldig en tussen jullie aan het bemiddelen of is je puber totaal niet meer bereikbaar of hangt alleen maar buiten? Er is altijd de vraag wat is puber- en wat is scheidings gerelateerd. 

Door een scheiding is het zo begrijpelijk dat je een periode minder aanwezig en beschikbaar bent voor je kinderen en dat heeft invloed op hen. En een scheiding heeft hoe dan ook impact op je kinderen. Weet ook dat de manier waarop je  uit elkaar gaat en daarna samen ouders blijft een belangrijke invloed heeft op het welzijn van je kind. Wees je daar van bewust maar voel je niet schuldig want dat is het laatste wat je puber wil. 

Maar plan alvast voor 2024 quality time momenten met je zoon of dochter. Een dagje weg, samen koken of bakken, een autorit, samen sporten, shoppen of gamen kan al wonderen doen. Kijk waar je kan aansluiten bij zijn of haar belevingswereld. Ook al denk je dat jouw zoon of dochter daar totaal geen zin in heeft, er is altijd iets te vinden waar ze van aangaan.

In contact zijn met je puber maakt dat hij of zij zich gezien voelt, zijn of haar emoties erkend worden en dat is vaak al genoeg.

Hoe dan?

Als je nu denkt na het lezen van alle tips ja maar hoe dan,  hoe pas ik dit dan toe. Of ja dat kan ik wel doen maar hoe zit het dan met de andere ouder. Weet dat actie van de ene persoon altijd een reactie van de ander geeft hoe subtiel en onbewust deze ook kan zijn. Door zelf je stappen te zetten komt er een andere dynamiek op gang. En dat is een groot cadeau voor jezelf en voor je kinderen.

Is dit makkelijk? NEE dit is zeker niet makkelijk als je er midden in zit en veel boosheid, angst, verdriet of uitputting voelt.

Is het mogelijk? JA het is zeker mogelijk en zeer de moeite waard. 

Weet dat je er niet alleen in staat. Laat 2024 het jaar zijn dat je uitreikt naar dierbaren in je omgeving en als je dat nodig hebt om hulp vraagt, een luisterend oor of gewoon even tegen iemand aanhangt.

Heb je  meer behoefte aan een onafhankelijke expert die samen met jou kijkt wat je nodig hebt en je de begeleiding helemaal op maat voor jou geeft neem dan contact op met mij.

Ik wens je een mooi, harmonieus en gezond 2024.

Harte groet,

Angèle Babeliowsky| Scheidingscoach| puber- en gezinscoach|

tel: 06-41912628    www.angelebabeliowsky.nl

 Aangesloten bij Succesvol Scheiden  Nederland

Lees ook de andere blogs van Angèle.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf − 1 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.