Menu

Claudia Cornelissen, In verbinding uit elkaar

in verbinding uit elkaar

Scheidingsbegeleiding voor ouders die uit elkaar gaan

  • Begeleiding bij behoud van een gezonde gezinsdynamiek.
  • Aandacht voor de emotionele behoeften van kinderen.
  • Van persoonlijke begeleiding tot financiële en juridische afwikkeling.

Als één van jullie besluit te scheiden, volgt vaak een emotionele periode. Ook bij een gezamenlijke beslissing, is dit altijd verdrietig. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Zorgvuldigheid is dan extra belangrijk.
Als erkend relatiecoach, scheidingsadviseur en systemisch mediator begeleid ik jullie door het hele scheidingsproces.

In verbinding uit elkaar

Hoe voorkom je de negatieve gevolgen van een scheiding voor kinderen? Als ouder wil je de scheiding zo goed mogelijk afhandelen voor de kinderen. Toch blijkt regelmatig dat hun welzijn op de achtergrond raakt door persoonlijke kwesties. Door aandacht te geven aan het verlies en afsluiten van de partnerrelatie, ontstaat weer begrip en een veilige verbinding. Dit vormt de basis voor een gezonde en volwassen co-ouderschaprelatie.

Van partnerrelatie naar co-ouderschap

Bij een scheiding nemen jullie afscheid als partners, maar blijven altijd verbonden als ouders. Een goede afhechting van de partnerrelatie is essentieel om conflicten te voorkomen en een gezonde co-ouderrelatie op te bouwen. Bij het scheidingsproces is het belangrijk dat het gezin als geheel betrokken wordt, zodat de veilige basis voor kinderen behouden blijft

Persoonlijke begeleiding

Iedere scheiding is anders en vraagt om een persoonlijke aanpak. Ik werk volgens een duidelijk stappenplan, waarbij alle punten die bij een scheiding horen aan bod komen.
Dit zorgt voor rust en overzicht. In tegenstelling tot traditionele mediation, geef ik naast de praktische en financiële afwikkeling ook ruimte aan de relatie. Ik sta jullie bij gedurende het hele proces: van financieel en juridisch tot de emotionele verwerking.

Uit eigen ervaring weet ik hoe zwaar een scheiding kan zijn. Van de eerste twijfels tot de gesprekken bij de mediator. Ik heb gemerkt hoe belangrijk professionele begeleiding is bij de verwerking en het welzijn van de kinderen bij een scheiding. Als gecertificeerd relatiecoach, scheidingsadviseur en systemisch mediator begeleid ik ouders met kinderen door deze moeilijke fase, zodat vanuit verbinding een nieuwe, gezonde gezinsdynamiek kan ontstaan.

„ Ik zet mij in om toekomstige generaties te bevrijden van de negatieve gevolgen van een scheiding. Zodat zij zich gezond kunnen blijven verbinden en in de liefde blijven geloven. Want liefde blijft het mooiste wat er is.”

Heb je een vraag voor mij of wil je een vrijblijvend informatiegesprek plannen? Voel je welkom om contact op te nemen via onderstaande gegevens. 

https://inverbinding-uitelkaar.nl

claudia@inverbinding-uitelkaar.nl

Tel: 035 2050777

In verbinding uit elkaar

MEER BLOGS VAN DEZE PARTNER:

Van Crisis naar Kans

Van Crisis naar Kans

2 september 2024




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

6-8 wekenprogramma van de KernAanpak Bij de KernAanpak hanteren we een andere benadering dan reguliere relatietherapie of mediation. Wanneer één partner uit elkaar wil en de ander niet, drukken wij eerst op de pauzeknop. In de eerste 6-8 weken bespreken we geen scheiding en bieden we geen relatietherapie. We onderzoeken de bijdrage van beide partners Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.