Menu

Afscheid nemen in stukjes

Kids en scheiding

Als je ouders uit elkaar gaan, is dat niet leuk. Je leven staat op zijn kop en alles is anders dan voor de scheiding. Op de site voorjongeleden.nl vind je allerlei tips om om te gaan met de emoties die dan bij je los komen. Meestal vergeet je het moment waarop je hoorde dat je ouders gingen scheiden nooit meer.De kinderen en jongeren in het volgende filmpje weten het ook nog precies:

Na een tijdje kun je er vaak wel goed aan wennen. En kun je vaak gewoon een gelukkig leven hebben. Maar de scheiding zal altijd bij jou horen, bij jouw leven. Je neemt de scheiding in de rest van je leven met je mee. En ook na een hele tijd kunnen verdriet of boosheid over de scheiding ineens tevoorschijn springen.

Ieder kind gaat op zijn eigen manier met een scheiding om. Maar sommige gevoelens en gedachten en manieren van reageren komen bij veel kinderen van jouw leeftijd voor. Soms weet je niet eens wat je voelt of denkt. Je weet alleen dat het niet fijn is. Heb jij dat ook wel eens?

Je zult ook heus niet de hele tijd verdrietig zijn. Het verdriet is er en dan is het weer weg. Je kunt plotseling heel verdrietig zijn en even later ren je al weer vrolijk naar buiten om met vrienden of vriendinnen te gaan spelen. Je neemt eigenlijk in kleine stukjes afscheid van het ‘gezin met twee ouders in één huis’ waarin je opgroeide.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.