Menu

Jonge Helden

Het doel van Stichting Jonge Helden is:

voorkomen dat kinderen/tieners ernstig vastlopen, nadat ze met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad dat ze niet (voldoende) hebben kunnen verwerken.

Dit kunnen kinderen en jongeren zijn:

-waarvan de vader, moeder, broer of zus is doodgegaan

-met scheidende of gescheiden ouders

-met een ernstig ziek gezinslid.

We noemen ze Jonge Helden.

Jonge Helden ontwikkelen vaak (ernstige) problemen. Jonge Helden die veel steun en begrip in hun nabije omgeving krijgen, zijn hierop een uitzondering. Zij ontwikkelen opvallend minder problemen dan kinderen en jongeren die het alleen doen. Wij organiseren en mobiliseren zo goed mogelijk die hulp en steun in de nabije omgeving van Jonge Helden.

Dat doen we op drie manieren:

-we organiseren door het hele land Jonge Helden Scholenprojecten.  (www.stichtingjongehelden.nl/scholenprojecten)

-we ontwikkelen en exploiteren vijf Adviessites (www.stichtingjongehelden.nl/adviessites) voor Jonge Helden en alle volwassenen om hen heen. Met veel informatie, praktische tips en de unieke mogelijkheid om online advies te vragen aan een deskundige.

-we exploiteren www.herinnerdingen.nl (www.herinnerdingen). Hierop kunnen kinderen en jongeren een monumentje maken voor een dierbare overledene. Alleen kijken naar de vaak ontroerende monumenten kan natuurlijk ook!

Op de Jonge Helden Adviessites (www.stichtingjongehelden.nl/adviessites) staan veel filmpjes van kinderen en jongeren met gescheiden ouders.

De ouders van Danielle (13) scheidden toen ze 8 was. Ze heeft lang haar verdriet verborgen voor haar ouders

Lees alle blogs van Jonge Helden

Vlog

Boosheid bij scheiding is soms heel begrijpelijk. Maar hoe kan je die boosheid in bedwang houden zodat je je kinderen er niet mee belast. Geen enkele ouder wil zijn kinderen in een vechtscheidiLees verder > boosheid
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.