Menu

Ben jij 18 of ouder, kind van gescheiden ouders, en wil je bloggen?

kind van gescheiden ouders

Wij liepen al een tijdje te twijfelen of we deze oproep zouden plaatsen, maar de uitzending van Kruispunt van afgelopen zondag, waarin (jong) volwassenen vertellen over de scheiding van hun ouders, heeft ons over de streep getrokken.

Het lijkt ons heel waardevol als jij, 18 jaar of ouder, jouw ervaringen rond de scheiding van je ouders hier wilt delen. Aan de ene kant om andere ouders bewust te maken van het effect van hun gedrag tijdens en na de scheiding. Maar ook omdat het voor jou fijn kan zijn om je verhaal onder woorden te brengen en herkenning en erkenning te krijgen voor je gevoelens.

De uitzending ging over kinderen van ouders met een vechtscheiding. Gelukkig eindigen de meeste scheidingen niet in een vechtscheiding. Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, of het nu om een harmonieuze scheiding gaat (of ging) of een ingewikkelde. Of het contact met je ouders nu goed is of niet. Misschien heb je ervaring met een samengesteld gezin en wil je jouw verhaal delen. We zijn ook vooral benieuwd naar jouw ideeën en praktische tips hoe het beter zou kunnen.

Als je vragen hebt en misschien wel wat hulp kan gebruiken bij het verwerken van wat je allemaal op je bord hebt gekregen, staan onze partners, die werken met jongeren in scheiding, met liefde voor je klaar!

Dus ben jij 18 of ouder, vind je het leuk om te schrijven en wil je, anoniem, jouw ervaringen rondom de scheiding van jouw ouders hier delen? Stuur ons dan een mail met een proefblog van zo’n 300 woorden. Wij nemen snel contact met je op!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven + = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.