Menu

Dagboek van Iris, Bijna 40!

40 jaar en gescheiden

40 jaar en gescheiden

Het is alweer herfstvakantie. Wat zijn de afgelopen weken enorm snel gegaan. Tess die dit schooljaar de wereld van brugmug ingestapte… Jip die na een afschuwelijk jaar in groep 5, nu veel beter in zijn vel zit in groep 6. En ik, ik word momenteel zo geleefd dat ik bijna vergeet dat ik aan het einde van deze maand de respectabele leeftijd van 40 bereik! 40… oei, dat doet best een beetje pijn!

Ik voel me uiteraard nog láng geen 40. Maar dat hoor ik vrouwen wel vaker zeggen. En eerlijk is eerlijk… ze zien er dan naar mijn idee toch echt wel uit als een veertiger! Dus wellicht houd ik mezelf een beetje voor de gek. Ik weet het eigenlijk wel zeker!

Maar, deze bijna 40-er is sindskort weer aan het daten, voelt zich beter en sterker dan ooit daarvoor en is momenteel zeer happy hoe dingen in het leven verlopen. Dus kom maar op met dat vierde tiental!

Het is wel mijn eerste verjaardag als gescheiden vrouw… Dat is best even slikken. Want zal ik voortaan überhaupt een cadeautje van mijn thuisfront krijgen? Er is nu geen papa die de kids meeneemt naar de stad. Alhoewel, zonder mijn eindeloze hints vergat mijn ex-wederhelft dat ook gewoon! De ergernis die ik ieder jaar voelde als hij op het aller, aller, allerlaatste moment naar een winkel rende, dat gevoel kan ik nu nog oproepen!

Maar Tess kennende zal zij vast wel iets regelen. En Jip de lieverd, hij zal zijn mama ook niet vergeten. Misschien moet ik gewoon ergens een klein verlanglijstje met wat geld neerleggen… Nee, dat zou wel heel triest zijn! Ik laat me dit jaar maar eens echt verrassen. Krijg ik niks, dan heb ik pech. Krijg ik wel iets, dan kan mijn dag niet meer stuk!

Het leven begint pas bij 40, is toch zo’n mooie spreuk? En hoe gaat die andere ook alweer… Trouw niet voor je 40 bent! Nou, geloof dat dat sowieso niet op mijn verlanglijstje staat!

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× vijf = 40
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.