Menu

Dagboek van Iris, December dip

gescheiden moeder kerst dip

gescheiden moeder kerst dip

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen… Maar wat verbaas ik me er iedere keer weer over dat het afgelopen jaar zo ontzettend snel is gegaan! Een jaar met zoveel veranderingen, een jaar met zoveel nieuwe stappen.

2012 was een jaar waar ik met bergen tegenop zag. Een nieuw huisje, een gebroken gezinnetje en als klap op de vuurpijl… officiële scheidingspapieren. Pff, ik heb er menig traantje om gelaten! Maar nu 12 maanden later, heb ik mijn leven weer behoorlijk op de rit. Het gaat goed met me, mijn leven heeft weer kleur en ik kan samen met Tess en Jip weer oprecht genieten!

Mijn vrienden en kennissenkring is behoorlijk uitgedund. Maar één ding is zeker; mijn echte vrienden zijn er nog steeds! Daar heb ik me wel over verbaasd… Het viel mij regelmatig tegen dat mensen uit mijn omgeving zo klakkeloos een mening vormden. Hun mening uitspraken, terwijl ze niet eens precies wisten wat er gaande was.

Daar heb ik veel last van gehad, zeg maar rustig heel veel last! Maar uiteindelijk heb ik er ook veel van geleerd. Dankzij deze harde leerschool kan ik nu zeggen dat ik me minder aantrek van wat mensen van me vinden of over me zeggen. En dat bevalt me goed!

Al met al was 2012 een behoorlijk heftig jaar. En nu tijdens de laatste weken van dit jaar, merk ik dat mijn lichaam begint tegen te sputteren. Ik voel me al weken ziek, zwak en misselijk en ondanks alle drukte op zowel het werk als privé, komt er verdomd weinig uit mijn handen.

Ik ben moe. En dan niet een beetje moe, dat met een nachtje goed slapen weer voorbij is… Nee, echt doodmoe! Voor mij een signaal om het een tijdje rustiger aan te doen. Het kaarsje moet tenslotte niet uitgaan!

Het nieuwe jaar ga ik daarom in met een beduidend minder volle agenda! Vanaf 2013 is het dagboek van Iris dan ook niet meer wekelijks te lezen maar tweewekelijks. En verder gaat mijn sociale leven even op standje nihil. Even rust…

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× twee = 16
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.