Menu

Kind van gescheiden ouders

Heb je net gehoord dat je ouders gaan scheiden? Zijn je ouders al een tijdje gescheiden? Of zijn ze al heel lang uit elkaar? Dan ben jij een Jonge Held en is de website www.jongehelden.nl speciaal bedoeld voor JOU!

Als je ouders uit elkaar gaan, is dat niet leuk. Je leven staat op zijn kop en alles is anders dan voor de scheiding. Meestal vergeet je het moment waarop je hoorde dat je ouders gingen scheiden nooit meer. Na een tijdje kun je er vaak wel goed aan wennen. En kun je vaak gewoon een gelukkig leven hebben. Maar de scheiding zal altijd bij jou horen, bij jouw leven. Je neemt de scheiding in de rest van je leven met je mee. En ook na een hele tijd kunnen verdriet of boosheid over de scheiding ineens tevoorschijn springen.

Ieder kind gaat op zijn eigen manier met een scheiding om. Maar sommige gevoelens en gedachten en manieren van reageren komen bij veel kinderen van jouw leeftijd voor. Soms weet je niet eens wat je voelt of denkt. Je weet alleen dat het niet fijn is. Heb jij dat ook wel eens?

Je zult ook heus niet de hele tijd verdrietig zijn. Het verdriet is er en dan is het weer weg. Je kunt plotseling heel verdrietig zijn en even later ren je al weer vrolijk naar buiten om met vrienden of vriendinnen te gaan spelen. Je neemt eigenlijk in kleine stukjes afscheid van het ‘gezin met twee ouders in één huis’ waarin je opgroeide.

Danielle van 13 jaar geeft een tip voor kinderen van gescheiden ouders.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vier = 8
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.