Menu

Kindercoach

kindercoach en kinderen na scheiding

kindercoach en kinderen na scheidingAls kindercoach krijg ik regelmatig de vraag van ouders of ik hun kind wil begeleiden bij het verwerken van verdriet rondom een scheiding. Uiteraard ben ik zeer dankbaar dat ouders de noodzaak inzien om kinderen de ruimte te geven een dergelijk verlies te verwerken. Want ook bij een scheiding is er sprake van ‘verlies’. De vertrouwde omgeving waarin je kind zich tot dusver begaf, is plotseling verdwenen.

Onafhankelijk persoon

Na een scheiding leven er veel gevoelens en gedachtes bij kinderen. De loyaliteit van een kind ten aanzien van beide ouders is van nature zo groot, dat het haast onmogelijk is dat een kind zich vlekkeloos door een scheiding heenslaat. Daarom is het voor kinderen vaak makkelijker om met een onafhankelijk iemandals een kindercoach te mogen en kunnen praten.

Spelenderwijs

Met behulp van het spel “Het dak eraf!” laat ik kinderen inzien dat ze te allen tijde zichzelf mogen blijven binnen (ineens) 2 verschillende leefwerelden. Misschien is er sprake van een andere partner, misschien is er sprake van een samengesteld gezin, maar zelfs buiten dit alles verandert er erg veel voor je kind.

Verschillende huisjes

Door middel van kaartjes met positieve en negatieve uitspraken mag het kind iedere uitspraak bij de desbetreffende huisjes plaatsen. Er is een ‘mama-huis’ een ‘papa-huis’ en een ‘kind-huis’. Bij het laatste huisje kan het kind de voor hem of haar ideale situatie kenbaar maken. Omdat we situaties bespreekbaar maken, krijgt je kind een beter en duidelijker overzicht. Er volgt daarna vaak een soort van berusting.

Waakzaam

Kinderen zijn zeer sterke wezentjes. Ze kunnen bijzonder veel incasseren en passen zich vaak spelenderwijs aan. Eerlijkheid speelt daarbij echter wel een zeer belangrijke rol. Een kind voelt feilloos aan wanneer de verbale en non-verbale communicatie van hun ouders niet overeenkomen. Een verdrietig uitziende ouder die zegt dat het allemaal goed gaat, daarvan raakt een kind in de war. Daarom geef ik als kindercoach ouders altijd het advies om op een verantwoorde en eerlijke wijze met hun emoties om te gaan. Hierdoor blijft iedereen beter in zijn of haar eigen kracht staan en ziet je kind dat je ook verdrietig of boos mag zijn. Want laten we eerlijk zijn: ‘een ouder is ook maar een mens’.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.