Menu

Kledingtips voor een eerste date

advies voor een eerste date, hoe kleed je je

Je hebt de stap gewaagd en hebt een date. Spannend! Het is vanavond,  je staat voor je kledingkast en je hebt geen idee wat je aan moet trekken. Herkenbaar? De 1e indruk die je date van je krijgt bepaalt voor een groot deel hoe de avond zal verlopen. Daarom heb ik voor jou een aantal kledingtips voor een eerste date op een rijtje gezet, waarmee jij een geweldige indruk gaat maken!

Ik begin echter bij wat je niet wilt bij je 1e date:

Dat je date na afloop wel weet wat je aanhad, maar niet meer weet hoe jij eruit ziet.

Dat je anders overkomt dan je bent (leuk voor een one night stand misschien, maar niet voor een langere/serieuze relatie).

Dat je je opgeprikt voelt in je kleding en je nauwelijks durft te bewegen.

Dat je date denkt dat je jullie afspraak niet interessant genoeg vindt om je leuk voor aan te kleden.

Dat je overkomt als een grijze muis.

Dat je zichtbare zweetplekken krijgt.

Wat je wél wilt bij je 1e date is:

Dat je date na afloop weet wie jij bent.

Dat je date je de hele avond in je mooie ogen kijkt.

Dat je ontspannen bent.

Dat je jezelf aantrekkelijk voelt.

Dat je date ziet dat je je hebt verheugd om hem/haar te ontmoeten.

Dat je overkomt als de kleurrijke persoonlijkheid die jij bent.

Het mooie is dat je outfit je kan helpen om het bovenstaande te bereiken. Het allerbelangrijkst is dat je jezelf blijft in je kleding. Het heeft geen zin om je anders te kleden dan dat je bent. Je date ziet meteen dat er iets niet klopt, waardoor de kans op een volgende date kleiner wordt.

Vervolgens ga je bedenken welke eigenschappen je van jezelf wilt laten zien tijdens deze date. Vertaal deze eigenschappen dan in je kleding. Dat kan met kleur en met stijl. Ben je bijvoorbeeld vrolijk en creatief dan zorg je dat je iets geels draagt en/of dat je je kleding apart/gedurfd combineert.

Je kan nog veel meer doen met de kleur van je kleding. Hieronder een overzichtje met kleuren en wat ze uitstralen. Let wel op dat je het subtiel toepast. Iemand die helemaal in het geel, zwart of rood verschijnt maakt waarschijnlijk niet de indruk die hij/zij wil maken!

Oranje – warm, vrolijk en sociaal

Paars – kunstzinnig en spiritueel

Blauw – rust en harmonie

Groen – balans

Geel – vrolijk, intellectueel

Rood – passie, actie

Rose – lief, zacht

Zwart – mysterieus

Wit – open en licht, onbevangen

Experimenteer ook eens met je kleur ondergoed. Wil je graag dat de avond passioneel eindigt? Probeer dan eens rood!

Dan nog wat anders. Jouw ogen zijn de spiegels van je ziel. Als je jezelf wilt laten zien is het dus belangrijk dat je ogen goed zichtbaar zijn. En als ze mooi stralen is dat meegenomen, toch? Met de kleur van je kleding kan je zorgen dat je ogen worden benadrukt. Dat kan door de kleur van je ogen te herhalen in je kleding. Er zijn ook andere kleuren die jouw ogen doen stralen. Experimenteer hier eens mee voor de spiegel. Als je er zelf niet uit komt is het aan te raden een keer een kleurenanalyse te doen. Daarna weet je met welke kleuren jij op je mooist bent. Handig voor deze date, maar eigenlijk ook voor de rest van je leven!

Tot zover kleur. Tenslotte misschien nog wat voor de hand liggende kledingtips voor een eerste date. Zorg dat je kleding heel, schoon en verzorgd is. Draag geen synthetische materialen i.v.m. transpiratiegeur en zweetplekken. En tenslotte, als je erg nerveus bent kan je het beste iets aantrekken waar je je al eerder fijn in hebt gevoeld.

Ik wens je een hele fijne avond. Geniet ervan en laat het maar op je afkomen. Jij ziet er in ieder geval geweldig uit!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × = twee




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.