Menu

Leugens en gebroken beloftes, blog van Phil

14 reacties
leugens

Op moment van dit schrijven zijn we intussen alweer bijna een half jaar verder nadat mijn vrouw de bom liet vallen. Wellicht zitten er wat gaten in mijn verhaal of roept het bij jullie vragen op, dus vraag er gerust naar in de comments onder deze blog als jullie daar behoefte aan hebben.

Ik heb mezelf bij de kraag gevat

Nadat mijn vrouw uit huis is weggegaan en ik me realiseerde dat ook ik mezelf kwijt was geraakt in onze relatie, heb ik mezelf bij de kraag gevat en ben ik aan de slag gegaan. Aan de slag gegaan met allerlei dingen die voor mij op dat moment goed voelden en een positieve draai aan de rotsituatie konden geven.

Vroeger was ik erg sportief en actief en daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt. De week nadat mijn vrouw wegging heb ik via Markplaats een bokszak aangeschaft om af te kunnen reageren/een uitlaatklep te hebben. Dat vond ik zo lekker dat ik eigenlijk iedere ochtend voordat ik aan het werk ging (ik heb een eigen bedrijf zonder personeel en werk thuis) om een uur of 7 lekker op de bokszak aan het rammen ben gegaan en wat andere oefeningen ben gaan doen. Sit-ups, push-ups, je kent het wel.

Verder ben ik veel gaan wandelen, soms alleen en vaak met vrienden of familie en ben ik gestart met hardlopen. Daarnaast ben ik gaan mediteren en mij gaan verdiepen in mindfulness. Dit alles heeft me behoorlijk door de afgelopen maanden heen gesleept.

De zorg voor de kinderen

Ineens had ik ook alle zorg voor de kinderen, de huisdieren en het hele huishouden dat op mijn schouders terecht kwam. Voorheen had mijn vrouw daar het grootste aandeel in maar nu kwam alles op mij aan. En daar maakte ik mij behoorlijk zorgen om.

Aangezien ik nogal weinig energie had en een couchpotato was geworden, zoals ik in mijn vorige blogs al had verteld, was ik bang dat ik dat allemaal niet aan zou kunnen. Nou, die zorgen waren onterecht. Voor de kinderen is alles op de rit en is/wordt alles goed geregeld. Het huis is de afgelopen jaren niet zo netjes, opgeruimd en schoon geweest. Ook buiten is alles netjes, opgeruimd en bijgehouden. Nog een positief resultaat is dat ik binnen een paar maanden ben afgevallen van bijna 100 naar 82 kilo en me erg fit voel. 

Zou het nog goed kunnen komen?

Mijn vrouw heeft na een paar maanden aangegeven toch te willen kijken of haar gevoelens voor mij misschien weer terug zouden kunnen komen. Daarom is ze vaker bij ons langsgekomen, om te eten en te praten. Ze is zelfs een nacht bij ons blijven slapen (in een aparte kamer).

Ik vond het een vreemde manier om te proberen om gevoelens terug te krijgen maar dit was wat zij wilde. Liever was ik samen met haar in therapie gegaan, om dit met passende hulp te proberen. Je kunt per slot van rekening een probleem in een relatie niet in je eentje oplossen.

We hebben de afgelopen periode ook een paar weken vakantie gehad, waarbij ik met de kinderen een weekje aan de kust ben verbleven. Mijn vrouw is toen nog 2 dagen en één nacht daarheen gekomen en we hebben samen wat leuke dingen gedaan, een terrasje gepakt en wat actieve dingen ondernomen. 

Leugens en gebroken beloftes

In de afgelopen weken is helaas gebleken dat er meer gebeurd is in de afgelopen maanden dan zij heeft verteld. Nu blijkt dat ze over bepaalde zaken niet de waarheid heeft verteld en/of dingen heeft achtergehouden. Op een gegeven moment bleven er leugens bovendrijven waarna ik heb aangegeven dat ik er helemaal klaar mee ben.

Ik zie niet meer in hoe ik haar, hoewel ze nog steeds de liefde van mijn leven is, nog kan vertrouwen. Na de leugens die ze heeft verteld, na de beloftes die ze heeft gebroken en nadat ze allerlei dingen voor me heeft achtergehouden is het voor mij afgelopen.

Hoi. Mijn naam is Phil. Ik ben 45 jaar, vader van een zoon van 18 en een dochter van 15. In april 2021 stortte mijn wereld in toen mijn vrouw mij vertelde dat haar gevoelens voor mij weg zijn en dat ze onze relatie wil beëindigen. Graag deel ik in deze blog mijn ervaringen in deze verschrikkelijk moeilijke periode met jullie. Mijn 1e blogpost is geschreven 10 weken nadat mijn vrouw vertelde dat ze niet met me verder wil. Ik wil graag mijn kant van het verhaal met jullie delen, waarbij ik hoop dat andere mensen die in soortgelijke situatie zitten hier steun uit kunnen halen of dat misschien zelfs kan worden voorkomen dat dit bij anderen gebeurt.

Lees ook de andere blogs van Phil.

REACTIES

Profielfoto van Zoekende

Zoekende - 3 sep 2021

Hoi Phil, Die leugens herken ik helaas. Meer mensen, denk ik. Je had het over, dat zij de ware is voor je? Hoe meer afstand ik ne van mijn ex en erover praat met vrienden en familie: steeds meer komen onze verschillen naar boven. Misschien was hij toch niet de ware voor mij. Ik was ook anders in mijn huwelijk dan nu. Dat zegt ook wat over onze relatie. Ik zie steeds meer in, dat we achteraf toch niet de ware waren voor elkaar...

Profielfoto van Phil

Phil - 7 sep 2021

Hoi Zoekende, De ware is natuurlijk altijd lastig te zeggen, maar de liefde van mijn leven was ze zeker. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik, buiten mijn kinderen, nog nooit van iemand zoveel heb gehouden als van haar. We zijn altijd al erg verschillend geweest maar dat had ook z'n positieve kanten. We vulden elkaar bijvoorbeeld op sommige vlakken ook heel erg goed aan. Alleen hebben wij ook elkaars minder mooie eigenschappen versterkt zonder dat we dat door hebben gehad waardoor onze relatie niet goed is geweest voor ons beiden. Misschien is het beter dat we uit elkaar gaan, hoewel ik denk dat we ook samen nog een mooi leven zouden kunnen leven na wat we geleerd hebben over onszelf en elkaar. De tijd zal het leren. Het is er alleen, na zo'n lange tijd samen en zo'n leven te hebben opgebouwd, niet minder verdrietig om. Groetjes, Phil

Barbara - 9 sep 2021

Hai Phil, Esther Petel zegt dat een tweede huwelijk met dezelfde persoon best mogelijk is, als je maar bereid bent om allebei je minpunten om te buigen in jullie tweede huwelijk met elkaar. Je eerste huwelijk is mislukt, maar een tweede keer met de moeder van je kinderen, de vrouw waar je een groot deel van je leven mee deelde is mogelijk. Je krijgt nooit meer wat jullie met elkaar deelden. Probeer het, het hoeft niet binnen een jaar weer koek en ei te zijn. Houdt verbinding met elkaar....onderzoek de opties....nee zeggen kan altijd nog.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 16 sep 2021

  Hallo Barbara, Bedankt voor je reactie Heel graag had ik het willen proberen en daar heb ik lange tijd voor opengestaan en heel hard voor gewerkt. Ik begrijp wat ik verkeerd heb gedaan in onze relatie, onder andere niet goed genoeg geluisterd en ik heb o.a. daar keihard aan gewerkt. Helaas heeft zij ervoor gekozen om, ondanks mijn goede wil en bedoelingen (en ze zag ook mijn verandering) toch door te gaan met liegen en bedriegen waardoor bij mij nu geen mogelijkheid meer is om met haar verder te gaan.

Barbara - 9 sep 2021

Esther Perel, bedorl ik. sorry

Jet - 9 sep 2021

En waarom niet alsnog in therapie met z'n tweeën? Jij zet jezelf dus weer opzij.... Blijf bij jezelf!

  Profielfoto van Phil

  Phil - 16 sep 2021

  Hallo Jet, bedankt voor je reactie. Mijn (bijna ex) vrouw heeft aangegeven dat ze er niet voor 100% voor kan gaan en dat ze dat niet eerlijk vindt voor mij. Maar zoals aangegeven kan ik niet meer een relatie (opnieuw) beginnen met iemand die me bedrogen heeft en tegen me gelogen heeft.

Fenna - 10 sep 2021

Beste Phil, Ik word getriggerd door je blog. Mooi om te lezen dat je met veerkracht je leven hebt opgepakt. Daarbij geef je aan dat zij niet eerlijk is (geweest). De eerste vraag die bij mij opkomt is waarom is zij niet eerlijk geweest? Durfde zij dat niet? Was er niet voldoende veiligheid en openheid om eerlijk te kunnen/durven zijn? Door echt open en met respect het gesprek aan te gaan en naar elkaar te luisteren kan je wellicht elkaar nog vinden.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 16 sep 2021

  Hallo Fenna, Ook jij heel erg bedankt voor je reactie. Je slaat de spijker inderdaad bijna op zijn kop. Ze durfde het wel maar ze vond dat ik niet genoeg luisterde en dat ik te vaak te goede argumenten had waardoor zij zich ondergesneeuwd heeft gevoeld als we praatten. Ze heeft de afgelopen jaar wel dingen gezegd waarvan ik nu, achteraf, denk; #$#@$ waarom heb ik daar niet wat mee gedaan, of waarom is me dat niet duidelijk geweest. Alleen had ik gehoopt dat ze met haar vuist op tafel had geslagen en tegen me had gezegd: Het gaat op deze manier niet langer, dit moet echt anders. Maar dat is niet gebeurt, het bleef blij, in mijn perceptie, subtiele en wollige opmerkingen. Iets met mannen van Mars en vrouwen van Venus, denk ik... Helaas kan ik dat nu niet meer terugdraaien. Ik kan er wel in veranderen en dat heb ik de afgelopen maanden geprobeerd om te doen en ik denk dat het ook voor een groot deel is gelukt hoewel het altijd een punt van aandacht zal blijven. Zij heeft onze kinderen en mij de afgelopen maanden met weinig respect en begrip behandeld en is doorgegaan met liegen, ook nadat ze had opgebiecht wat er was gebeurd. Hierdoor is het voor mij niet meer mogelijk om nog samen verder te gaan.

Lies - 10 sep 2021

Beste Phil, goed dat je nu voor jezelf hebt gekozen, ondanks ze nog de liefde van je leven is. Leugens en bedrog zijn niet acceptabel in een relatie. Helaas zelf te veel mee gemaakt, kansen gegeven en toch is het weer mis gegaan. Dit heeft mij emotioneel veel gekost en toch moest ik de ‘ballen’ hoog houden voor de kinderen in contact met inmiddels mijn ex.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 16 sep 2021

  Hallo Lies, Heel erg bedankt voor je reactie en spijtig dat je mijn verhaal herkent. Mijn kinderen willen op dit moment geen contact meer met hun moeder door alles wat er is gebeurd. Ook ik probeer ten opzichte van de kinderen veel goed te praten en hun moeder hierin te steunen want ik wil dat ook niet, voor zowel de kinderen als mijn vrouw. Ik hoop dat bij hun het contact ook weer hersteld wordt hoewel ik bang ben dat dit een heel moeilijk en lang traject gaat worden.

As - 16 sep 2021

Beste Phil, ik vind het juist fantastisch ergens dat zij misschien het juist alsnog weer wilt proberen. En wat Fenna zegt, vraag vooral waaróm ze niet eerlijk was (durfde te zijn)? Dat is een super interessante vraag. Je hebt samen kinderen gekregen en ooit -zó voor elkaar gekozen- dus om zelfs samen kids te krijgen. Ik denk dat mijn relatie (waar ook kids uit kwamen) op ongeveer zo'n manier ook is stuk gegaan. Ik denk achteraf ergens dat het beter is, gezien de nare kanten die ik erna ineens van mijn ex zag (alsof hij een compléét iemand anders was dan met wie ik zoveel jaren was en gek op was). Aan de andere kant, denk ik ook dat we toen in een fase zaten, mede door de jonge kindjes/drukte, waar we beiden geen tijd meer hadden / namen voor onze eigen dingen én de dingen samen en toen is het stuk gegaan. En dat als we iets meer ons best hadden gedaan, onze kids nu gewoon een super gelukkig en fijn gezin hadden kunnen hebben. En da's zonde toch?! Mijn ex wilde het door zijn vreemdgaan niet nog eens proberen na de brake up... Maar eigenlijk had ik het fantastisch gevonden als hij gewoon tóch terug kwam, de shit opruimde die hij achtergelaten had / gemaakt had en er samen aan wilde werken. Nu, een paar jaar verder, zie je ook dat de oude ik (van hem kan ik het niet helemaal inschatten) er weer helemaal is en ik weet zéker dat dat was waar hij ook ooit verliefd op werd. Ik denk dat er door een misbalans relaties stuk kunnen gaan, die eigenlijk met iets van hulp of wat doorzettingsvermogen super mooi zouden kunnen zijn/worden. Succes!

  Profielfoto van Phil

  Phil - 19 sep 2021

  Hallo As, Jij ook heel erg bedankt voor je reactie. Ik heb die vraag ook zeker aan haar gesteld en het antwoord is volgens mij tweeledig, als ik goed heb geluisterd ;). 1. Ik heb niet goed naar haar geluisterd en 2. zij heeft mij niet duidelijk genoeg gemaakt dat zij niet zichzelf meer kon zijn en zich niet meer fijn voelde in onze relatie. Dus dat reken ik mezelf behoorlijk aan en ik had heel graag gewild dat we daar samen uit waren gekomen. Maar dat kan zij niet meer opbrengen. Dus er is voor onze relatie geen kans meer. Daarbij kan ik het ook niet opbrengen na haar bedrog en leugens om haar nu weer te gaan vertrouwen. En dat is dood en doodzonde. Alles is kapotgemaakt. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik haar heel veel mogelijkheden gegeven heb om terug te komen en de shit op te ruimen en er samen aan te werken maar dat heeft ze niet aangegrepen. Ze heeft alleen maar meer shit gemaakt. Door alles wat we hier beiden in geleerd hebben over elkaar maar juist ook over onszelf denk ik dat we er, ook samen, veel gelukkiger uit hadden kunnen komen maar zij ziet dat helaas niet. Nogmaals dank voor je reactie.

Profielfoto van Phil

Phil - 16 sep 2021

Hallo, Als er mensen zijn die, naar aanleiding van deze blog, contact met mij zouden willen opnemen om bijvoorbeeld hun verhaal kwijt te kunnen dan sta ik daar zeker open voor. Mijn gegevens zijn bekend bij de beheerders van deze website. Groetjes, Phil

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 2 = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.