Menu

Luister jij naar je intuïtie?

Wat doet intuïtie met je

Vanaf het moment dat ik de trailer van “Inside out” zag wilde ik die film zien. Het is er nog niet van gekomen maar het gaat wel gebeuren. “Inside out” is een grappige animatiefilm over emoties die leven in het controlecentrum van de hoofdpersoon. Die voortdurende stemmetjes in mijn hoofd herken ik namelijk. En, zo weet ik inmiddels, velen met mij. Bij mij is het geen wirwar meer, wel een regelmatig tegen elkaar opbiedend geheel.

Stemmetjes

Tijdens mijn vakantie had ik een gesprek over een stemmetje in de categorie ‘relaties’. Mijn gesprekspartner vertelde al jaren geleden gescheiden te zijn. Hij had daarna een nieuwe langdurige relatie gehad die inmiddels ook verbroken was. Hij was nu druk aan het daten, met volledige instemming van en gevolgd door zijn kinderen, en vroeg zich af hoe hij kon weten dat het ‘helemaal goed zit’ met een relatie. Hij had het erover dat hij zo graag een seintje wilde krijgen waardoor hij wist dat het zinvol was verder te gaan. Hij reageerde verbaasd toen ik zei dat ik begreep waar hij het over had.

Ik heb een paar langdurige relaties gehad en achteraf beschouwd was er vrij snel aan het begin daarvan al iets dat me zei dat diegene geen goed nieuws betekende. Tijdens het onderzoeken van mijn eigen aandeel in het gebeuren kwam ik erachter dat ik signalen genegeerd had. Waarom? Wellicht omdat het goed voelde aandacht te krijgen; we allebei zoekende waren naar iets of iemand; het leek alsof we communiceerden; delen met iemand beter leek dan delen met niemand; of simpelweg omdat ik heel graag wilde dat het ging werken…

Intuïtie

Het stemmetje, het onderbuikgevoel of, zo je wilt de intuïtie, blijkt wel vaker signalen af te geven. In een sneltreinvaart worden die echter overstemd door alle stemmetjes van het ego. Tegen de tijd dat mijn relaties niet meer liepen zoals ik het graag wilde spraken de ego-stemmetjes zinnen als: ‘je bent niet goed genoeg’, ‘het ligt aan jou’, ‘als jij dit en dat doet of laat komt het wel weer goed’. Hele andere taal dan in de verkennende fase van diezelfde relaties toen geluiden als: ‘we hebben elkaar nodig’, ‘we willen allebei zo graag’, ‘die kleine dingetjes komen wel in orde’ de overhand hadden.

Bij mij waren het relatief onbelangrijk lijkende dingen die me in het begin hadden moeten waarschuwen voor datgene wat achteraf slecht nieuws bleek te zijn. Dat ik ze genegeerd heb komt, achteraf makkelijk pratend, voort uit angst in combinatie met wishful thinking. Voor iemand die zichzelf beschouwt als een nuchter iemand met twee benen op de grond was die ontdekking wel schrikken. Inmiddels zie ik het als leerpunt. Als dat hele kleine stemmetje kort iets opmerkt probeer ik er later naar terug te gaan om te voelen waar het vandaan komt, al dan niet in combinatie met luisteren naar al die andere stemmetjes. Luisteren naar mijn intuïtie heeft mij al veel goeds opgeleverd.Voor mijn gesprekspartner van de vakantie hoop ik op hetzelfde.

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.