Menu

Puberzoon maakt keuzes, eerste blog van Denise

puberzoon

En dan op een dag, 3 jaar na onze scheiding, vertelt mijn puberzoon (13) dat hij bij zijn vader en vriendin wil gaan wonen.

Ik sta even stil en mijn hart lijkt te stoppen.

Heeft hij het over dezelfde vader als waar hij tot 3 maanden geleden maar minimaal contact mee wilde?

Mijn ex die inmiddels alweer een ruime tijd samenwoont met zijn “grote liefde”, die zich lang geleden mijn beste vriendin noemde?

Deze storm zag ik niet aankomen maar ik probeer mezelf overeind te houden en zonder de echte emotie te tonen mijn oudste kind te woord te staan. Het lijkt hem beter, bij papa heeft hij meer vrijheid en mijn regels vallen hem zwaar. (Een ideaalbeeld en gouden bergen zijn hem beloofd) Hij vertrekt de volgende dag. Zijn zusje en ik brengen hem op de fiets naar zijn nieuwe “thuis”, nadat mijn ex zonder woorden alle tassen bij ons heeft opgehaald die puber daar nodig heeft.

Ik en mijn 9 jarige dochter huilen samen op de terugweg naar huis.

Verdriet, onmacht en een beetje woede maken zich meester over mijn normaal zo stabiele persoontje…

Komt mijn eerste kind misschien weer terug in mijn warme nestje? In elk geval eens in de 14 dagen een weekend.

En verder zal ik me neer moeten leggen met hoop in mijn achterhoofd, bij het feit dat een 13 jarige eigen keuzes maakt.

Hij is altijd welkom! Voor een kort bezoek, of om ons nestje weer voor altijd te vullen met zijn lekkere puber streken!

Ik voel me onvolledig zonder hem en mijn gezin is gehalveerd.

Met mijn lieve blonde meisje op schoot probeer ik de tranen even weg te sturen en aan haar dubbel te laten voelen dat dit echte liefde is!

Dag superpuber… Kom maar snel terug!

 

Ik ben een 39 jarige moeder van een zoon (13) en dochter (9) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat mijn man een nieuw leven wilde beginnen met mijn toenmalige vriendin. Inmiddels is er in mijn leven ook een nieuwe liefde, waar ik niet mee samen woon.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 7 = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.