Menu

Relatiestress tijdens ‘lock down’ coronavirus

relatie na corona

Hoeveel tijd breng je met elkaar door? Vast en zeker regelmatig een onderwerp van discussie. Schaam je niet hoor, dat komt bij meeste stellen wel voor. Ik hoor een vriend van mij altijd klagen dat hij zijn carrièrevrouw veel te weinig thuis ziet. Maar wat als we allemaal ineens verplicht een aantal weken met elkaar op de bank moeten doorbrengen?

De uitbraak van corona in China en de rest van wereld, zal in heel wat huishoudens de nodige stress veroorzaken. Niet alleen is de sport afgelast van de toch al drukke kinderen die niet naar school gaan, ook je partner die normaal hele dagen op pad is, zit thuis. Voor sommigen best wel even wennen. 

De balans tussen ‘me-time’ en ‘we-time’

Hoeveel tijd samen is eigenlijk ideaal? Elk stel heeft andere behoeftes en maatstaven als je hen vraagt hoeveel tijd ze samen doorbrengen. Ik ken mensen die alles samendoen, zelfs de boodschappen, terwijl anderen nooit met elkaar op vakantie gaan.

Het ene vriendenstel ligt nog dagelijks lepeltje lepeltje te slapen, andere vrienden hebben een heel gelukkig huwelijk met ieder hun eigen slaapkamer. Persoonlijk denk ik dat de hoeveelheid tijd niet zo belangrijk is. Het klinkt cliché maar het is vooral de kwaliteit die ertoe doet. Heb je echt oog voor de ander, stimuleer je elkaar en heb je aandacht voor elkaar. 

Tijd voor jezelf is ook belangrijk!

Te veel op elkaars lip zitten, lijkt ook niet bevorderend voor de relatie. De corona ‘lock down’ brengt veel stellen in de situatie dat me-time bijna onmogelijk is omdat beide partners veel thuis zijn. Afspreken met anderen is lastig en dus zul je het gezellig moeten maken met elkaar.

Het is heel normaal dat er irritaties ontstaan als mensen meer tijd dan ze gewend zijn met elkaar doorbrengen. Zo zien we als scheidingscoach regelmatig stellen die na een vakantie uit elkaar gaan. Of ouderen die het prima hadden toen ze nog werkten maar gek van elkaar worden als ze met pensioen gaan.

Ik hou van mijn werk. Ik breng partners die problemen hebben graag weer samen met de methode waarmee ik werk van ‘succesvol samen verder’ en als dat niet meer mogelijk is, vind ik het een het een uitdaging om de communicatie tussen (ex-)partners goed te houden met de methode van ‘succesvol scheiden’.

Maar ik hoop dat iedereen in deze periode wat vaker zijn hand over het hart strijkt. Laten we van deze verplichte we-time een positieve vibe overhouden want voor je het weet heb je weer ruzie omdat je nooit tijd hebt voor elkaar!

Annegien Hanemaaijer

Onze Scheidingscoach

Lees ook de andere blogs van Annegien.

Andere blogs over scheiden en het Coronavirus:

Door Corona minder inkomsten? Wat is de invloed op kinderalimentatie en partneralimentatie?

Heb je vragen over je scheiding tijdens Corona?

Heeft het coronavirus invloed op de afspraken in het ouderschapsplan?

Hoe hou je, ondanks het coronavirus, je relatie gezond?

Deze ontspanningsoefeningen maken rustig, bij Corona, bij narcisme en bij meer…

Corona en nakoming omgangsregeling! Help, waar doe ik goed aan?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven × 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.