Menu

Tijd voor een afsluiting na de scheiding

tijd voor een afsluiting na de scheiding

Dat ze wilde scheiden nadat haar man verliefd werd op zijn collega, was voor Loes duidelijk. Ze was in het begin vooral heel kwaad en smeet haar trouwring in een grote doos, samen met de rest van haar ‘pijnlijke’ spullen.

Ik red het ook alleen

Toen Loes 4 jaar later bij haar nieuwe liefde introk en voor de verhuizing haar spullen uitzocht, werd ze met haar spullen uit een ‘vorig leven’ geconfronteerd. Ze vond het fijn om te ervaren dat haar boze gevoel had plaatsgemaakt voor mooie herinneringen. Loes: “Ik schiet nog steeds vol als ik denk aan de periode van de scheiding. Het was de meest heftige periode uit mijn leven, maar ik zie nu de mooie momenten die ik met mijn ex heb gedeeld. Bovendien heb ik de afgelopen jaren een hoop geleerd, vooral over mezelf. Inmiddels kan ik zeggen dat mijn scheiding me een rijker mens heeft gemaakt. Ik ben gelukkiger en sta steviger in mijn schoenen. Ik weet dat ik het ook alleen red.”

Met die gedachte vond Loes het tijd voor een afsluiting van een moeilijke periode. Van haar trouwring en een aantal sieraden die ze vanuit een erfenis had gekregen maar nooit droeg, wilde ze een nieuw sieraad laten maken die symbool staat voor de persoon die ze nu is.

Trouwring laten vermaken

Loes: “Op de lege plek om mijn ringvinger heb ik inmiddels een nieuwe ring die ik van mijn huidige vriend kreeg. Ik wilde daarom graag iets anders dan een ring van mijn ex-trouwring laten maken. Daarnaast moest het een subtiel sieraad worden, omdat ik het dagelijks wil dragen. Zo past het bij iedere outfit en word ik continu herinnerd aan mijn nieuwe ik.

Het was best een zoektocht naar een goudsmid of sieraadontwerpster die mij genoeg vertrouwen gaf om mijn verhaal te vertellen. Bij het atelier ‘Sieraad Laten Maken’ door Marijke Mul viel gelukkig alles op z’n plek. In een fijn gesprek luisterde Marijke aandachtig en stelde goede vragen. Al pratend schetste ze het ontwerp; een zilveren armband met bijzondere edelstenen die staan voor het verwezenlijken van dromen.”

Trots op nieuwe ik

Bij het ophalen van de armband was Loes nog even geëmotioneerd, maar dat was tot nog toe de laatste traan die ze vanwege haar scheiding heeft gelaten. “Wanneer ik naar het sieraad om mijn pols kijk, ben ik vooral heel trots. Trots op hoe sterk ik uit de scheiding ben gekomen en trots op hoe gelukkig ik nu weer ben.”

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ acht = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.