Menu

Waarom ik blog over mijn scheiding, Daniël legt het uit

1 reactie
blog over de scheiding

Wie leest mijn blog eigenlijk? Dat vroeg ik me laatst af. Niet om mezelf op het podium te plaatsen. Ik schijf omdat ik het leuk vind. Ik zoek geen erkenning of bevestiging. Ik denk niet aan anderen als ik mijn blog schijf. Het is een kijkje in mijn wereld.

Maar af en toe werkt mijn blog als een boemerang. Ik krijg dan indirect of direct reacties op zaken waar ik over geschreven heb. Vaak positief, soms negatief. Veelal met de opmerking dat ik geluk heb dat de onderlinge relaties zo positief zijn. Men vergeet dat dit resultaat niet vanzelf is behaald. Met goede wil alleen waren we er niet gekomen. Het zijn bewuste keuzes geweest om elkaar ruimte te geven en de kinderen voorop te plaatsen. De rest volgde daarop met begeleiding van de mediator.

Mijn blog is evenmin een aanklacht tegen wie dan ook. Het welzijn van mijn kinderen staat voorop. Mijn ego staat daar buiten. Dus op het moment dat mijn ex gaat verhuizen en Natalya graag ook een doos met spullen mee wil nemen, kan dat. Niet omdat mijn ex en ik dat vanaf dag één al toestaan. Niet omdat we nobel zijn, maar omdat Natalya haar eigen persoon is. Wat van haar is, mag ze zelf vervoeren.

En dat gezegd hebbende hoop ik dat andere ouders gaan nadenken over de onderwerpen waar ik over schijf. En als ze het anders doen of willen, dan is dat een vrije keuze. Ik ben geen pastoor. Ik ben niet bijzonder wijs. Ik vertel mijn mening en wat het gevolg is van mijn acties en beslissingen. Ik schijf het op zodat de kinderen het kunnen nalezen. En hopelijk de fouten begrijpen die we gemaakt hebben.

Het is bij ons nu een periode van grote veranderingen. Het trouwen was er één. De verhuizing van mijn ex is twee. Het samenwerken met Patricia binnen mijn bedrijf is drie. En vier is dat zij ontslag heeft genomen om dit te doen. We vormen om tot een ondernemers gezin. Het leven van de kinderen zal de komende maanden erg gaan veranderen. Ons leven ook. Straks te beginnen met het aanpassen van het ouderschapsplan.

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar  is 10 april 2015 verschenen. Deel twee komt in 2016 uit.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 6 jul 2016

Altijd apart hè, als je geen reactie op je blog zelf krijgt maar op een andere manier merkt dat anderen je blog wel lezen. Voor mij is dat een reden geweest om de namen van mijn kinderen, mijzelf en mijn ex te veranderen. Zelfs hun leeftijden heb ik veranderd, zodat ze niet herkenbaar zijn. Waarom? Omdat ik hecht aan hun privacy. Ik wil niet dat ze met een zoekmachine te herleiden zijn, want ik schrijf over heel persoonlijke dingen. En toch schrijf ik, net als jij, over die zaken. Omdat je hoopt dat anderen er iets aan hebben, omdat je het kwijt wilt, dingen op een rijtje wilt zetten. Schrijven heeft vele functies. Veel sterkte met alle veranderingen in jullie leven!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vijf = 11
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.