Menu

7 voordelen van scheidingscoaching

voordelen scheidingscoaching

Wil je weten wat scheidingscoaching jou kan opleveren?  

7 voordelen van scheidingscoaching:

  • Je krijgt inzicht in welke negatieve emoties ervoor zorgen dat het contact met je ex/de andere ouder zo moeizaam verloopt.
  • Je weet hoe je deze emoties kunt neutraliseren zodat ze niet steeds weer leiden tot ruzie en discussie.
  • Je weet welke communicatiestijl jij zelf hanteert tijdens de onderhandelingen en welke je partner, zodat jij niet steeds de ander ‘triggert’.
  • Je weet hoe je eenzijdig uit een conflict kunt stappen en een compromis kunt sluiten, zodat je niet in een vechtscheiding belandt, wat heel schadelijk is voor je kinderen.
  • Je leert hoe je je kinderen het beste kunt begeleiden zodat ze zo min mogelijk last hebben van de scheiding.
  • Je leert hoe je samen met de andere ouder je kind in harmonie kunt opvoeden met respect voor elkaars verschillen.
  • Je durft een nieuwe start te maken.

Er is een enorme behoefte aan kwalitatief goed opgeleide scheidingscoaches

Wat doe jij nou eigenlijk als scheidingscoach? Waarom zou ik met jou gaan samenwerken? Kan ik niet veel beter naar een psycholoog gaan? Allemaal vragen die ik kreeg toen ik begon als scheidingscoach.

Ik belde mediators en advocaten om samenwerkingen aan te gaan en ook zij wilden graag horen wat een scheidingscoach nou precies deed. Waar kon ik van meerwaarde zijn? Na deze gesprekken waren ze vaak verrast en zagen het wel zitten om klanten, die vanwege hevige emoties niet verder kwamen in het proces, door te verwijzen naar mij als scheidingscoach. Ik heb destijds echt aan iedereen die het wilde horen (en ook aan diegene die het niet wilde horen) verteld wat ik deed en wat mijn missie was.

Psycholoog of therapeut

Ook kreeg ik geregeld de opmerking dat je voor dit soort problematiek echt niet naar een coach kon gaan, daar had je minimaal een psycholoog of therapeut voor nodig. Natuurlijk verwijs ik ook weleens door naar een psycholoog of therapeut maar inmiddels verwijzen psychologen en kinderpsychologen ook door naar mij of bellen zij mij om even te sparren.

Nu een aantal jaren verder hoef ik (bijna) nergens meer uit te leggen wat ik doe of wat mijn meerwaarde is. Mensen weten mij te vinden en zien steeds meer in dat een scheiding een heel moeilijk proces is waarbij je hulp nodig hebt van een professional.

Psychosociale stuk van je scheiding

Ik durf wel te stellen dat je bij nagenoeg elke scheiding niet alleen hulp nodig hebt bij de financiële afwikkeling en bij het maken van goede afspraken op papier, maar dat je ook hulp nodig hebt bij het psychosociale stuk van je scheiding.

Afspraken op papier werken als je de scheiding hebt geaccepteerd en je neutraal bent in je emoties ten op zichtte van je ex-partner (de andere ouder) en de gehele situatie.

Ik schreef het hierboven al, mijn missie, namelijk dat kinderen een onbezorgde jeugd hebben ondanks de scheiding van hun ouders. Hiervoor hebben we nog veel meer kwalitatief goed opgeleide scheidingscoaches nodig in het werkveld. Dus wat doe je dan?

Nieuwe opleiding

In samenwerking met AMV-opleidingen hebben wij een nieuwe opleiding ontwikkeld, namelijk de Register Scheidingscoach Opleiding (incl. aantekening Familiemediation). De eerste groep begon dit jaar in februari en zijn inmiddels geslaagd, hoe geweldig is dat!

Vanaf september dit jaar zal de opleiding (naast Papendrecht) ook in Amsterdam starten. Deelnemers ontvangen na hun slagen niet alleen een certificaat als Register Scheidingscoach maar ook het certificaat Familiemediation. Zij kunnen na de opleiding direct aan de slag.

Een droom van mij komt hiermee uit.

Heb je vragen over de Register Scheidingscoach Opleiding, neem dan gerust contact met mij op.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je scheiding of heb je interesse in de Opleiding tot Register Scheidingscoach, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Tot snel,

Mendi de Bruijn

Scheidingscoach, Familiemediator & Trainer

www.mendidebruijn.nl

06 -12439957

Lees ook de andere blogs van Mendi.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.