Menu

Win het boek ‘Drie keer pannenkoeken’ over co ouderschap

10 reacties
drie keer pannenkoeken

In het boek ‘Drie keer pannenkoeken’ wordt op luchtige wijze duidelijk met welke alledaagse aspecten je bij co ouderschap te maken krijgt. Van een vergelijkend-waren-onderzoekje tussen auto’s, een overdaad aan pannenkoeken, tot afstemming van doodgewone huisregeltjes.

In een “normaal” gezin is dat laatste soms een uitdaging, bij een samenspel tussen twee huizen al helemaal een kwestie van goed communiceren.

Voor kinderen van 3 tot 7 jaar

Wat ‘Drie keer pannenkoeken’ zo bijzonder maakt is dat alles door de ogen van het kind beschreven is.

Heel herkenbaar voor de (kwetsbare) leeftijdscategorie van 3 tot 7 jaar.

De boodschap van auteur Charlotte van Kessel, die heeft geput uit eigen co ouderschap ervaringen, is om bij echtscheidingen de belevingswereld van het kind nooit uit het oog te verliezen.

Winactie boek

Wij mogen 3 boeken verloten. Wil jij in aanmerking komen voor een exemplaar geef dan in een reactie op deze blog een tip aan andere co ouders. Wij maken op 19 september de winnaars bekend.

driekeerpannenkoeken.nl

REACTIES

Monika Mak - 9 sep 2019

Ik denk de allerbelangrijkste tip is: vergeet je kind niet! En blijf praten met elkaar over je kind. Hoe moeilijk soms ook!

Fabienne Verhoek - 9 sep 2019

Ik heb veel baat gehad bij het benoemen van gedrag en de passende emotie hierbij. Mijn kinderen waren 2/3 jaar tijdens onze scheiding en het benoemen van emoties als; blij, boos, bang en verdriet hebben mijn jongens (inmiddels 4 jaar) door de periode heen geholpen. Daarnaast is het ook van belang dat je als ouder je eigen emotie benoemd omdat kinderen dat zelf ook voelen bij jou als ouder.

Marit - 10 sep 2019

Blijf normaal toen tegen je ex,vecht niet uit in het bijzijn van de kinderen,en kijk goed naar wat het kind wil,en hoe het zich gedraagt

Annelies - 10 sep 2019

ReageerWanneer er aan alle voorwaarden kan worden voldaan is co-ouderschap een mooie manier. Kinderen zien beide ouders. Beide ouders blijven betrokken. Ik ben benieuwd naar de ervaringen uit de praktijk? Wat vinden de kinderen er van? In mijn praktijk zie ik regelmatig toch een verschuiving vanuit het kind komen. Praktisch is het soms ingewikkeld. Denk aan boeken op de juiste plek hebben. Ook het schakelen kost enige tijd. Anderzijds ben je er langer. Voor mij lijkt het boek verhelderend om aan kinderen uit te leggen hoe het werkt. Voor ouders om bewust te worden wat dit voor kinderen betekent. Uiteindelijk is er geen ideale situatie. Elke keer moet je kijken naar de situatie en de levensfase waarin je als gezin bevindt.

    William - 10 sep 2019

    Co-ouderschap is ontstaan omdat de Wetgever vond dat beide ouders evenveel recht hadden in omgang met hun kinderen, i.p.v. enkel de moeder; in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het voor de kinderen dikwijls niet de ideale oplossing, in functie van de omstandigheden. Voor onze kinderen hebben wij niet geopteerd voor co-ouderschap, maar voor een andere regeling waar iedereen zich kon achter scharen; wij hebben wel een goede verstandhouding en plegen veel overleg, dat is minstens even belangrijk. De zoon van mijn vriendin echter heeft co-ouderschap en hij wordt er letterlijk gek van, altijd maar dat heen en weer verhuizen en twee totaal verschillende regimes; hij wil hier van af, maar kan/wil niet kiezen. Deze problematiek wordt dikwijls totaal onderschat, het heeft een enorme impact op de kinderen. Misschien ideaal voor de ouders, niet altijd zo ideaal voor de kinderen, dat is mijn mening.

Natalie - 12 sep 2019

Luisteren naar de emoties van je kind maar ook jouw eigen emoties benoemen is belangrijk .

dfg - 12 sep 2019

Zorg dat je blijft kijken naar wat je zelf goed doet en waar jij invloed op kunt uit oefenen. Vertrouw er op dat de andere co-ouder ook zijn best goed en van uit goede intenties keuzes maakt. Ben je het ergens niet mee eens of moet er iets besproken worden, hou het dan bij jezelf en sta stil bij de goede intentie van de ander. Ook vind ik dat we kinderen moeten leren om hun emoties en wensen uit te spreken tegen de ouder waar het voor bedoelt is. Dat betekend niet dat hij niet zijn verhaal bij jou kwijt mag, maar wel dat jij als ouder gaat kijken hoe hij het bespreekbaar kan maken met de andere ouder en met behulp van wie of wat.

Eveline - 12 sep 2019

Ik heb toevallig letterlijk twee uur geleden het boek 'Voorkom een vechtscheiding' van Nancy Steutel uitgelezen en daarin vertelde ze over hoe in haar geval een scheiding mede het resultaat was van bepaalde familiepatronen, die mogelijk al generaties speelden. En dat deze 'emotionele erfenis', als ze er zelf niet aan de slag zou gaan, ook weer doorgegeven zou worden aan haar kinderen. Ook zij geeft weer heel duidelijk aan dat zo lang ouders blijven vechten, hun kinderen en soms zelfs (achter)kleinkinderen een hoge rekening daarvoor zullen betalen. Niet de scheiding op zich, maar wel de voortdurende strijd, waarbij ouders elkaar beschuldigen en bevechten, is schadelijk voor kinderen. Niet een hele nieuwe tip dus, want ik denk dat dit voor iedereen al wel bekend is, maar het blijft wel een van de belangrijkste.

Tessa - 14 sep 2019

Mijn beste tip, Een app om met elkaar te communiceren. Zet er belangrijke regels en afspraken in. Zo heb je beide een geheugensteun. Je kunt er een alarm bijzetten. Dan ontvang je een reminder. Sommigr afspraken en regels moeten vewoon in beide huishoudens gehandhaafd worden. Dit helpt! En nog veel belangrijker.. geef alles de tijd. Het komt goed.. jullie komen er uit damen. Nieuwe situaties zijn voor iedereen lastig. Probeer het te zien als en reis. Met als bestemming een nieuwe harmonie tussen 2 gezinnen.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 19 sep 2019

Beste Fabienne en Tessa, gefeliciteerd, jullie zijn de winnaars, het derde exemplaar wordt op facebook weggeven. Als jullie ons een mail sturen met jullie adres, krijgen jullie het boek opgestuurd. Alle anderen ook heel erg bedankt voor de waardevolle tips!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = drie




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Welke omgangsregeling past bij welke leeftijd? Het is een vraag die vaak opkomt wanneer we de complexe wereld van co-ouderschap en omgangsregelingen betreden. Elke situatie is uniek, en het vinden van de juiste omgangsregeling blijft maatwerk. Toch zijn er handvatten om tot weloverwogen beslissingen te komen, gebaseerd op de specifieke behoeften van verschillende leeftijdsgroepen. In Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.