Menu

Hoe is je contact met je ex?

3 reacties
contact ex

Gisteren sprak ik iemand op een feest.

Zij vroeg wat voor werk ik deed.

Ik vertelde haar dat ik mensen help om hun partneralimentatie naar nihil te brengen wanneer bij de ex-partner het inkomen verandert, of wanneer hij of zij gaat samenwonen en er sprake is van een duurzame relatie.

Partneralimentatie

Ze vertelde me dat haar man nog steeds partneralimentatie betaalt aan zijn 1ste echtgenote. De notaris had onlangs tegen hem gezegd dat hij al lang geen partneralimentatie meer hoeft te betalen, omdat deze 12 jaar duurt. Hij betaalt nu inmiddels ruim 10 jaar langer partneralimentatie.

Ik was verbaasd, verbijsterd, vond het bewonderingswaardig, was getriggerd en wilde weten wat zijn reden was om de partneralimentatie zolang door te blijven betalen.

Zij vertelt me dat zijn ex-vrouw wel eens een nieuwe vent had. Ze meldde altijd netjes bij haar ex-man dat deze relatie geen duurzame lange relatie was. Hij heeft groot respect voor zijn ex-vrouw. Zij heeft altijd de kinderen goed verzorgd, en ze regelden de opvoeding altijd samen in goed overleg. Ze zijn beiden altijd open en eerlijk naar elkaar en ze respecteren elkaar wederzijds. Daarnaast kan hij het geld zeker missen.

Ik vond het fijn om te horen dat dit ook tot de mogelijkheid behoort.

En bij jou?

Knaagt er iets bij jou?

Heb je het gevoel dat je ex-vrouw je belazert, niet eerlijk is en geen respect toont. Ben je dat zat?

Wat ga je er aan doen?

Er zijn 3 manieren waarop je het spel van het leven kunt spelen:

  1. Toeschouwen van het spel van anderen; wachten op het juiste momenten.
  2. Deelnemen aan het spel van anderen; de regels volgen en voldoen in de hoop dat je wat terug krijgt;
  3. Winnen in je eigen spel; je eigen pad bewandelen, verantwoordelijkheid pakken voor ALLES en daardoor in controle bent en wat je doet.

Vind je het tijd worden om door te pakken om die reden? Dat je aan het roer komt te staan van je leven. Het resultaat? Duidelijkheid, rust en zekerheid in je business en privé leven.

Wij helpen je.

Door je exacte vraagstelling te onderzoeken. Door een strategie toe te passen om tot een hoogwaardig resultaat te komen. Door te gaan totdat er bewijs is.

Wil je samen met mij eens van gedachte wisselen, tips krijgen en wat de mogelijkheden zijn? Over de nihil stelling van partneralimentatie dan? Kijk dan even naar: de situatiebespreking* aan via DEZE LINK.

Een lekkere tropische week gewenst, spreek je snel!

Iedereen laat sporen achter en die sporen vindt Dutch Detective Agency.  

 

* Een situatiebespreking is een telefoongesprek van 30 minuten. Uiteraard mag je me ook mailen op: info@dutchdetectiveagency.com

 

REACTIES

Lk - 29 aug 2019

Onze relatie is geklapt, omdat mijn inmiddels ex een vriendin bleek te hebben. Ook zij was toen nog getrouwd. Haar ex betaalt haar ook een flinke alimentatie. Een hoger bruto bedrag dan ik per maand bruto aan salaris krijg (heb ik ergens toch iets fout gedaan? ;-)) en dat tot aan haar pensioen. Dit ondanks dat zij en mijn ex zijn gaan samenwonen in een huis dat ze samen hadden gekocht. Daar kan ik dan niet bij. Waarom? Mijn ex dacht denk ik ook dat ik hem nog iets ging betalen. Ik zou niet weten waarvan en waarom. Ik ga me niet uit de naad werken en op bijstandsniveau leven om hun liefdesnestje te financieren. Hij wou weg. Dan zoekt hij het ook verder maar uit met haar. Ga maar werken. Saillant detail: deze nieuwe relatie schijnt ook alweer voorbij te zijn. Bij mij aankloppen kan hij iig niet meer, want hij had met haar een geregistreerd partnerschap.

William - 30 aug 2019

Toen mijn ex 5 jaar geleden na een huwelijk van 20 jaar aankondigde dat ze wilde scheiden en dat haar besluit vast stond (er was voorheen nooit over gepraat; geen bedrog, maar ze vond haar leven met mij saai), wilde ik absoluut een vechtscheiding vermijden. Ik heb dus op alle vlakken (te veel) toegegeven : op het vlak van de woning (ze mocht in onze villa blijven wonen), hoge alimentatie (ten koste van mezelf) en onze 3 kinderen (meer bij haar dan bij mij). Maar wat heb ik ervoor in de plaats gekregen ? gemoedsrust (geen vechtscheiding & de kinderen hebben absoluut niets tekort), goed contact met de ex m.b.t. de kinderen (veel overlegmomenten, bijpraten bij een glaasje wijn, soms nog iets samen doen met onze dochter), een verbeterde verstandhouding met mijn zonen, en meer vrije tijd om mijn leven terug te organiseren zoals ik het wil (sinds 3 jaar een LAT-relatie met een lieve vrouw, terwijl mijn ex nog steeds single is - bedpartners niet meegerekend - ondanks dat ze tijdens onze scheiding al op dating sites actief was en ze mij vertelde dat ze wel heel snel iemand zou vinden). Het probleem met verlagen van alimentatie - of het nu partneralimentatie of kinderalimentatie is - is dat het altijd op de één of andere manier impact heeft op de kinderen, en dat wil je toch gewoon niet.

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 30 aug 2019

William, wat mooi dat je er zo in kunt staan. Mijn partner heeft dezelfde keuzes gemaakt: hoge alimentatie, maar nu nog steeds een goed contact onderling, zelfs tussen haar en mij gaat het goed. Ik vind het heel bewonderenswaardig zoals je ernaar kijkt: vooral de positieve dingen zien. Klopt wat je zegt, minder alimentatie valt altijd terug op de kinderen. Chapeau.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + = 13




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Welke omgangsregeling past bij welke leeftijd? Het is een vraag die vaak opkomt wanneer we de complexe wereld van co-ouderschap en omgangsregelingen betreden. Elke situatie is uniek, en het vinden van de juiste omgangsregeling blijft maatwerk. Toch zijn er handvatten om tot weloverwogen beslissingen te komen, gebaseerd op de specifieke behoeften van verschillende leeftijdsgroepen. In Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.