Menu

De harde werkelijkheid van een vechtscheiding, blog van Astrid

4 reacties
vechtscheiding

Ik zet haar wel op de trein…..

“Mam, mag ik nog één keer in de Python! Ah, toe?” Ik ben met dochter B een dagje naar de Efteling. School heeft studiedag dus er zijn geen rijen en na een aanvankelijke huivering heeft B de Python ontdekt. Deze laatste keer is de 10e keer vandaag maar eigenlijk hebben we er helemaal geen tijd voor. Ik moet B immers op tijd naar haar vader brengen in Utrecht.

Hoewel….. Utrecht. M’n dochter heeft tussen neus en lippen door eerder die week verteld dat ze al verhuisd is naar Den Bosch. Een verhuizing waar ex en ik geen woord over gewisseld hebben. Er is niet eens overleg van zijn kant geweest over zijn voornemen om te verhuizen dus afspraken over hoe nu verder zijn ook niet gemaakt. En hoewel dochter B dus al een paar dagen in Den Bosch heeft geslapen, weet ik officieel niet beter dan dat ze nog steeds in Utrecht woont. Daarbij peins ik er niet over haar naar Den Bosch te brengen, ondanks dat dat vanuit de Efteling het makkelijkst is. Hij zal het toch wel zeggen? M’n onderbuik geeft me een naar gevoel maar zo diep zal hij toch wel niet zinken?

Aangekomen in Utrecht is het huis verdacht donker. Er staan nog wat spullen dus hoop ik ergens nog dat hij er zal zijn. Maar na een paar minuten komt m’n dochter vertwijfeld terug. Ze heeft meerdere keren aangebeld maar de deur is en blijft dicht. B slaapt vannacht bij mij, zoveel is duidelijk.
Eenmaal thuis gaat m’n telefoon. Het is ex die verontwaardigd meldt dat hij al een kwartier op z’n dochter zit te wachten. Als ik hem vertel dat ik voor zijn huis heb gestaan maar daar niemand aantrof, constateert hij geïrriteerd dat ik waarschijnlijk in Utrecht voor de deur heb gestaan en dat dat wel erg dom is. Hij heeft me immers half juli in een e-mail verteld dat hij half september ging verhuizen.

Helaas…. Het lukt hem weer. Ik ontplof. Hoe haalt hij het in z’n hoofd een mailtje van juli, waarin niet eens een exacte datum staat, als officieel verhuisbericht te beschouwen? En half september is de 15e, niet de 12e. Vervolgens presteert hij het ook nog te zeggen dat m’n dochter het dan toch had kunnen vertellen? En dan is de limiet bereikt. Ik ben het zat! Ik gooi de telefoon erop en stuur hem een appje dat ik zijn dochter op de trein van 19.54 uur, aankomst 20.22 uur zet.

Dit laatste zou ik uiteraard NOOIT doen. Maar ex kan dat niet inschatten en na alle rotgeintjes die hij mij flikt, zal hij ook eens zweten. Helaas doet hij datgene wat ik niet gehoopt had, maar waar ik wel bang voor ben. Hij stuurt een appje dat hij op de fiets stapt om haar op te vangen. Een meisje van 8 jaar. Alleen op de trein naar Den Bosch. Nooit. Voor ex blijkbaar geen enkel probleem.

Tijdens het telefoongesprek eerder die avond bitst hij me toe dat het niet zo netjes van me is dat ik niet op zijn mail over de verhuizing heb gereageerd. Wanneer ik dat nou eens ga doen? Rustig afwachten. De brief van mijn advocaat ontvangt hij de volgende dag.

Mijn naam is Astrid, ik ben 47 jaar en supertrotse moeder van een dochter van bijna 9. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in meer dan goede harmonie. Maar sinds ruim twee jaar zijn we alsnog in een vechtscheiding beland. Hoewel ik niet begrijp waarom we het als volwassen mensen zover hebben laten komen, denk ik te weten waar het aan ligt. Sinds een tijdje ben ik super gelukkig met een nieuwe partner. Ook hij is (vanaf het begin af aan) verwikkeld in een vechtscheiding. Voldoende inspiratiebron voor blogs dus, hoewel ik vurig hoop dat die ooit opdroogt.

REACTIES

Gerben - 14 feb 2019

Getuigt van bijzonder weinig zelfreflectie.

Louise - 18 apr 2019

Heb je een goeie advocaat? Hier vechtscheiding met dezelfde halfbakken treiteringen, verwijten, manipuleren, dreigen, eisen, vernederen, non-verbaal schelden, toneelspelen, liegen, emotioneel braken, slachtoffer spelen, financieel alles meegenomen, schelden, vernederen, ...in bijzijn kinderen !!! Ten einde raad nu hij zelfs alweer dreigt te stoppen met begeleiding om ouderschaps plan te maken. (wordt dan 3e keer dat hij afzegd/stopt.) wanhopig op zoek naar een advocaat die met de psycho sociaal gestoorde, bordeline-achtige, narcistische gedragingen van mijn ex. mee overweg kunnen. In zuiden des lands...Tilburg

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 18 apr 2019

    Ik heb je een mail gestuurd.

Nadine - 8 mei 2019

Ik heb gewacht tot jongste 16 is........ Zegt genoeg lijkt me. Raad ik alle vrouwen aan als je het vol kan houden. Wel steeds gehoopt dat wellicht toch nog beter kan gaan. Nu is de laatste druppel gevallen, na weer zo meedogenloos in de steek te zijn gelaten bij ziekte is het genoeg. Hij kan me niet meer pakken via de kinderen. Spel is uitgespeeld op alle vlakken. Kinderen zijn oud genoeg en mogen kiezen wat ze willen. En daar heeft hij zich aan te houden. Ik heb vrede met welke keuze zij maken. De basis is goed gelegd voor hen, die kan hij niet meer breken. Oorzaak, Autisme, ADHD en ik vermoed borderline met extreme verlatingsangst en helaas sadisme. Bijna vrij, gelukkig.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 7 = veertien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.