Menu

Hoe communiceer je met je ex na de scheiding? Blog van Nick

1 reactie
communiceren met je ex na de scheiding

Als je samen kinderen hebt is het belangrijk dat je een goed contact blijft houden met je ex-partner.

Sommigen hebben het geluk dat ze op goede voet uit elkaar gaan maar in mijn geval was dat niet zo.

Er was gelukkig geen sprake van een vechtscheiding maar het contact was wel gelijk erg slecht na de scheiding. In eerste instantie vanuit beide kanten, later voornamelijk vanuit mijn kant.

Ik was erg boos

Als niet beide partners het eens zijn met de scheiding, dan kom je in een zwaar emotioneel proces terecht. Voor mij persoonlijk betekende dit voornamelijk dat ik erg boos was. Ik voelde mij slachtoffer en kon niet begrijpen wat er allemaal was gebeurd.

Door deze emoties vond ik het erg moeilijk om op een normale manier met mijn ex-vrouw te communiceren. Ook al realiseerde ik mij dat het voor de kinderen beter zou zijn, het lukte mij gewoon niet.

Doorbraak

Nu is de breuk alweer bijna een jaar geleden en is er een week of twee geleden een doorbraak geweest; we communiceren nu al een week of twee zonder ruzie en overleggen weer over de kinderen.

Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik niet meer boos wil zijn en mezelf niet meer als slachtoffer wil zien. Dat is een belangrijke stap om verder te komen.

Wat er ook speelt tussen mij en mijn ex-vrouw, de kinderen mogen daar nooit de dupe van worden. Hun belang staat voorop en dat mag je als ouder zijnde niet vergeten, hoe moeilijk ook.

 

Nick is een alleenstaande vader van 35 die na de scheiding probeert zijn draai in het leven weer te vinden en zoekt naar de juiste balans tussen werk, opvoeding en huishouding.

REACTIES

Stommertje - 3 sep 2016

Knap, Inderdaad : de kinderen zijn het allerbelangrijkste! Bij mij is het andersom. 6 weken geleden (na 15 jaar huwelijk met nodige problemen) gehoord dat mijn vrouw wil scheiden. Ze heeft geen gevoelens meer voor me ('begrijp je dat dan niet?'). Ze is direct daarna bij haar moeder gaan wonen. Ik ben niet boos, alleen intens verdrietig en ik mis haar ontzettend. In het begin nog met haar kunnen praten over mijn gevoelens en over waarom ik denk dat we wel nog samen een toekomst kunnen hebben. Zij gaf al snel aan geen behoefte meer te hebben aan dit soort gesprekken omdat het haar te zeer aangrijpt. Wat mij weer hoop geeft dat ze toch nog gevoelens voor mij heeft. Door onze emigratie en mijn focus op onze financiële toekomst (keihard werken), heb ik (in tegenstelling tot haar) geen relaties hier kunnen opbouwen. Had ik ook geen behoefte aan. Ik had haar toch! Ik heb nu dus ook geen vangnet en ga helemaal kapot. Gelukkig kunnen we wel goede afspraken maken over opvang van onze kinderen. Staan nog helemaal aan het begin en moeten straks mogelijk ons huis ook verkopen. Hopelijk blijven we gewoon doen tegen elkaar. Wat een hel allemaal.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × = 30
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.