Menu

Je mist de kinderen na je scheiding, 4 tips om daar mee om te gaan

1 reactie
kinderen missen na scheiding

Je kinderen missen na je scheiding

Je hebt net je kids afgezet bij hun vader. Het lukte nog net om de tranen weg te slikken waar ze bij waren, maar nu je wegloopt stromen ze over je wangen. 

Je mist nu al de gezelligheid in huis; het samen zijn tijdens het eten, de voetjes ’s ochtends (te) vroeg op de trap. Zelfs het geruzie om wat ze gaan kijken op tv. Na al die jaren dat jullie samen een gezinnetje waren, is het alleen zijn erg wennen voor je. Je telt de dagen af tot je kinderen er weer zijn.

De avonden…

Gelukkig heb je je werk. Dat scheelt. Maar die avonden… En het weekend lijkt wel eeuwig te duren. Terwijl je er vroeger altijd zo naar uitkeek! Je hebt al heel wat uurtjes languit snikkend op de bank doorgebracht. Je dacht dat je inmiddels wel een beetje aan het hele gebeuren gewend was, maar het lijkt alsof de pijn nooit overgaat. Pfff.

Je verlangt er intens naar om gewoon relaxte dagen te hebben in je eentje. Dat je kunt genieten van een fijne (online) yogales en een rondje stad met een vriendin. Dat je het vertrouwen hebt dat je kinderen het goed hebben, en dat je straks weer helemaal opgeladen bent als ze weer bij jou zijn. Mmmm… Dat lijkt je wel wat.

Is dit herkenbaar voor je?

Het is heel normaal dat je je na je scheiding een tijdje k*t voelt. Maar voor je het weet, ben je ineens maanden of zelfs jaren verder. En lukt het je niet om uit die negatieve spiraal te stappen. 

Zo zonde! Want dat is echt niet nodig. 

4 Tips

Hier enkele tips die je alvast wat verder kunnen helpen.

  1. Het is ok om je kind te missen. Huil even lekker. Dat lucht op. Besluit voor jezelf wat je gaat doen zodra je ‘erin blijft hangen.’ Bv dat je dan die ene vriendin even een appje mag sturen. Of leidt jezelf af met iets leuks van tip 3.
  2. Laat zo min mogelijk aan je kind merken dat je het lastig hebt. Ga ook niet steeds bellen of appen als je kind bij de andere ouder is. Het is voor je kind al wennen genoeg om in twee huizen te wonen. Je kunt als jij en je ex dat willen wel een vast contactmoment afspreken.
  3. Maak van tevoren een planning voor deze dagen. Bedenk voor élke dag iets waar je, als je kind er is, te weinig aan toe komt. Denk aan een wandeling met een vriendin, een fijne film, sporten, pak dat ene boek erbij wat nu al maanden in de kast ligt te verstoffen. Marie-Kondo je huis. Of: leer online (gratis) een nieuwe taal, volg een opleiding of doe een schildercursus. Iets nieuws leren geeft voldoening.
  4. Voel je niet schuldig als je het toch leuk hebt… Dan doe je jezelf en je kind tekort.

Denk je nu: ‘Nou, pfff, het gaat me nooit lukken om van al die tijd alleen te genieten’, dan kan wat hulp soms prettig zijn om je op weg te helpen.

Ik ben Leontien, coach, mediator én ervaringsdeskundige. Ik help vrouwen om hun scheiding te verwerken en los te komen van hun ex. Het resultaat is dat ze ontspannen contact hebben met hun ex, weer lekker in hun vel zitten én zin hebben in de toekomst.

Ben jij er ook klaar voor om weer gelukkig te worden? Mail me dan voor een vrijblijvende kennismaking. Kijk op Gelukkig gescheiden – Helder Mediation

Lees ook de andere blogs van Leontien.

REACTIES

Joris - 25 okt 2022

Jammer dat op vele sites het overkomt dat het alleen voor moeders lastig en moeilijk is om hun kinderen te missen... ook als vader os het gewoon ontzettend lastig.. jammer dat het vaak alleen bekeken wordt vanuit het oogpunt van de vrouwen...

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 1 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.