Menu

Meer alimentatie voor kind met een aandoening?

adhd alimentatie

 

adhd alimentatie

‘Mijn kind vertoont kenmerken van ADHD, PDD-NOS en de dissociatieve stoornis NAO. Hij is hiervoor in behandeling. Kan ik hiervoor meer kinderalimentatie krijgen?’

Antwoord:

Ja, dat is mogelijk. Er kunnen bijzondere omstandigheden zijn die rechtvaardigen dat wordt afgeweken van de normale richtlijnen die gelden bij de vaststelling van de hoogte van alimentatie. Extra kosten in verband met geestelijke aandoeningen bij een kind is een dergelijke omstandigheid op basis waarvan een hogere alimentatie gerechtvaardigd is.

Toelichting

Op het moment dat er een recht op kinderalimentatie ontstaat, moet de hoogte ervan nog worden vastgesteld. Er zijn vaste regels om de hoogte van kinderalimentatie te berekenen, de zogenaamde Tremanormen. Hierbij wordt rekening gehouden met de behoefte aan kinderalimentatie enerzijds, en de draagkracht van de alimentatieplichtige anderzijds.

Bij deze vaststelling wordt normaal gesproken ook rekening gehouden met uitzonderlijke omstandigheden. Indien een kind een geestelijke aandoening heeft, dan worden doorgaans de daarmee gepaard gaande extra kosten in de alimentatie verdisconteerd.

Dat neemt niet weg dat deze extra kosten na de vaststelling van de alimentatie kunnen stijgen. Veel kosten worden tenslotte niet door een verzekering vergoed. In dat geval kan de rechter bepalen dat er meer kinderalimentatie betaald moet worden, indien de extra kosten niet vrijwillig door de alimentatieplichtige vergoed worden.

Bron: jurofoon.nl

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 6 = twaalf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.