Menu

Oproep aan (ex) huizenbezitters

3 reacties
hypotheek scheiding

Wij doen mee aan een onderzoek over hypotheek en echtscheiding. We zouden het erg fijn vinden wanneer jullie mee zouden willen werken aan dit onderzoek. Hieronder staat de oproep. Bij interesse kun je contact opnemen met Info@hypotheekadvies.nl

Oproep aan (ex) huizenbezitters

Een van onze partners, HypotheekAdvies.nl, doet onderzoek naar de financiële gevolgen van een scheiding voor mensen met een koophuis. Hiervoor zijn zij op zoek naar gescheiden Nederlanders die een koophuis hebben gehad met hun ex-partner.
Ben jij gescheiden en heb jij een koophuis gehad samen met jouw ex-partner? Dan zou HypotheekAdvies.nl jou graag interviewen om te praten over jouw ervaringen.
Het doel van dit onderzoek is om starters die voor het eerst een huis gaan kopen te informeren over de financiële gevolgen van het samen kopen van een huis. Hier wordt namelijk vaak nog niet bij stil gestaan, terwijl dit wel voor veel problemen kan zorgen.
Hoe en wat?
Een korte telefonisch interview van maximaal 30 minuten met een medewerker van HypotheekAdvies.nl. Tijdens dit interview zullen er vragen worden gesteld over uw voorbereiding op het samen wonen. Ook zal er worden ingegaan op de financiële gevolgen die er bij de scheiding kwamen kijken. Je kunt tevens geheel anoniem deelnemen aan het interview.
Heb je tijd voor een interview? Je hulp wordt erg gewaardeerd!

REACTIES

Manoniem - 8 mei 2019

Ik ben na ruim 20 jaar samen zijn en een huwelijk met twee jonge kinderen sinds bijna 3 maanden officieel gescheiden helaas. De keuze lag niet bij mij. Ik ben nu nog bezig met het regelen van ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid en moet binnen zeer korte termijn geregeld worden incl. akte van verdeling enz enz. Een verschrikkelijke stress volle en zeer kostbare rompslomp en daarom heb ik een assurantieadviseur in de hand genomen om een deel mijn belangen te behartigen. Je komt niet toe aan rouwen en het opbouwen van je eigen leven.Ook de emotie die het et zich mee brengt om te wonen in een huis waar je 15 jaar gezamelijk heb gewoond is lastig. De financiële onrust en toekomst voor je kinderen maken het erg moeilijk. Een huur huis was veel makkelijker en goedkoper geweest als je overeen was geworden wie er bleef wonen. Nu heb je een zeer kostbare uitkoop en scheiding waar je nog jaren last van zult hebben. Als je alle energie en geld die je nodig hebt om een scheiding te regelen in je relatie of het huwelijk had gestoken was je er zeer waarschijnlijk beter af gekomen als mens, gezin en vooral kinderen.

T0lkien - 9 mei 2019

Ik ben het met bovenstaande niet helemaal eens. Wat betreft ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid: als je "normaal"getrouwd bent (gemeenschap van goederen) zal dat nooit en te nimmer lukken. Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid kan alleen maar als je voor het huwelijk bij de notaris het aangegeven dat er getrouwd wordt op huwelijkse voorwaarden met koude uitsluiting. Wat betreft energie en geld steken in een relatie of huwelijk: een relatie in welke vorm dan ook is gebaseerd op liefde en vertrouwen, als een van beide weg is dan kun je het vergeten, dat heeft niets met geld en energie te maken. dat gaat vanzelf: chemie noemen we dat.

Lk - 17 mei 2019

@T0lkien: Wij waren in gemeenschap van goederen getrouwd. Ik heb hoegenaamd geen problemen ondervonden bij het omzetten van de hypotheek. Ik had het ‘voordeel’ dat de hypotheekvorm die wij hadden (bankspaarhypotheek) niet kon worden voortgezet. Er moest dus een nieuwe hypotheek komen en die kwam, conform de afspraken in net convenant, op mijn naam te staan. Maar ook als de oude hypotheek wel voortgezet had kunnen worden, zou dat volgen de bank geen probleem zijn. Alles moet wel goed vastliggen in het echtscheidingsconvenant. Vervolgens heeft de notaris de akte van verdeling en de overige aktes opgesteld en voor doorhaling van de oude hypotheek en inschrijving van de nieuwe hypotheek gezorgd. De notaris had wel redelijk veel tijd nodig. Dat ging echt op z’n elfendertigst. Pas na drie keer mailen en bellen een keer een bevestiging krijgen. Dat is toch niet van deze tijd! @Manoniem: ik kon het alleen door in eerste instantie in survivalmodus door te gaan. Rationeel alles geregeld wat geregeld moest worden. Pas daarna komt de tijd van rouwen en verwerken. Sterkte!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 × = dertig zes

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.