Menu

Papier, je beste vriend na de scheiding

na de scheiding

Waar vind je een vriend met zoveel geduld? Tegen wie je alles kan vertellen? Die je nooit tegenspreekt, het nooit beter weet of zegt ‘Dat zei ik je toch?’ Een vriend die je geheimen niet door vertelt of achter je rug over je roddelt? (Echte vrienden doen dat natuurlijk niet.)

Ideale vriend na de scheiding

Het klinkt als een ideale vriend, niet waar?! En dat is het ook. Aan papier kan je na de scheiding alles toevertrouwen, dat vind het niet erg om middenin de nacht paraat te zijn of krijgt niet het schaamrood op z’n kaken. Natuurlijk zijn er ook echte vrienden van vlees en bloed, die je middenin de nacht wakker mag bellen, die een groot luisterend oor hebben en die nooit je vertrouwen zullen beschamen. Maar ook al zijn het zulke goede vrienden, er komt een moment dat je jezelf bezwaard gaat voelen. Dat je je niet meer vrij voelt om op elk moment dat jij je hart wilt luchten te bellen of langs te gaan. Of misschien zijn er dingen die je zelfs niet aan je allerbeste vriendin wil vertellen, die je liever voor jezelf houdt. Dat kan natuurlijk.

Hoe te gebruiken?

Dan is er het papier. Je kunt het op allerlei manieren gebruiken:

– een dagboek bijhouden en regelmatig opschrijven wat je bezig houdt of wat je meemaakt.

– oefeningen of opdrachten maken in een werkboek

– lijstjes opstellen met boodschappen of klusjes die nog moeten gebeuren

– een tijdsplanning maken, op papier uittekenen en aan de muur hangen

– collages maken en zo uitdrukking geven aan je gevoelens of een droom vormgeven

– tekenen of schilderen…….

Op papier kan je je ook op andere manieren uitdrukken dan met woorden. Soms schieten woorden gewoon tekort en zijn er andere, fijne manieren om je te uiten.

Suggesties

Ik geef je hier 2 verschillende suggesties, om je op gang te helpen (mocht dat nodig zijn):

1. Om je somberheid te verlichten:

Schrijf elke avond net voor het slapen gaan, in een schriftje of boekje wat naast je bed klaar ligt, minimaal 3 leuke, mooie, fijne dingen die die dag gebeurd zijn of die je meegemaakt/gedaan hebt. Hou dat een paar weken vol en lees af en toe eens terug wat je opgeschreven hebt. Zal je zien dat het leven fijner is dan je dacht!

2. Maak een collage over je toekomst:

Knip, scheur, plak, teken, schilder….. Gebruik alle materialen die je wilt, het wordt de verbeelding van jouw droom, wens, ideaal. Als het klaar is hang je het op een plek waar je het regelmatig ziet. Zodat je steeds weer geïnspireerd en herinnerd wordt. Daar wil jij naar toe groeien,…werken,… gaan…..

Een prettige bijkomstigheid van op deze manier bezig zijn is dat je even (alleen) met jezelf bent. Dit is me-time, zoals dat tegenwoordig heet. Al je aandacht en energie zijn voor jezelf. Je investeert in jezelf.

Daarnaast helpen deze ‘oefeningen’ je vooruit, doordat je al schrijvend of plakkend gebeurtenissen en gevoelens verwerkt. Of door vorm te geven aan je dromen en verlangens.

Ga aan de gang! Voel wat bij jou past, waar je zin in hebt. Plan een dagdeel, zorg dat je de spullen bij de hand hebt en ga lekker aan de slag!

Ik wens je veel plezier en voldoening met jezelf en je (nieuwe) beste vriend.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 1

Vlog

Waarom is het voorbij? Waarom wil hij of zij scheiden? Wat is er mis gegaan? Deze vragen komen vaak voorbij bij scheidingscoach Roos Boer. Ze vlogt erover: Scheidingscoach Succesvol ScheLees verder > Waarom wil zij scheiden?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk