Menu

Papier, je beste vriend na de scheiding

na de scheiding

Waar vind je een vriend met zoveel geduld? Tegen wie je alles kan vertellen? Die je nooit tegenspreekt, het nooit beter weet of zegt ‘Dat zei ik je toch?’ Een vriend die je geheimen niet door vertelt of achter je rug over je roddelt? (Echte vrienden doen dat natuurlijk niet.)

Ideale vriend na de scheiding

Het klinkt als een ideale vriend, niet waar?! En dat is het ook. Aan papier kan je na de scheiding alles toevertrouwen, dat vind het niet erg om middenin de nacht paraat te zijn of krijgt niet het schaamrood op z’n kaken. Natuurlijk zijn er ook echte vrienden van vlees en bloed, die je middenin de nacht wakker mag bellen, die een groot luisterend oor hebben en die nooit je vertrouwen zullen beschamen. Maar ook al zijn het zulke goede vrienden, er komt een moment dat je jezelf bezwaard gaat voelen. Dat je je niet meer vrij voelt om op elk moment dat jij je hart wilt luchten te bellen of langs te gaan. Of misschien zijn er dingen die je zelfs niet aan je allerbeste vriendin wil vertellen, die je liever voor jezelf houdt. Dat kan natuurlijk.

Hoe te gebruiken?

Dan is er het papier. Je kunt het op allerlei manieren gebruiken:

– een dagboek bijhouden en regelmatig opschrijven wat je bezig houdt of wat je meemaakt.

– oefeningen of opdrachten maken in een werkboek

– lijstjes opstellen met boodschappen of klusjes die nog moeten gebeuren

– een tijdsplanning maken, op papier uittekenen en aan de muur hangen

– collages maken en zo uitdrukking geven aan je gevoelens of een droom vormgeven

– tekenen of schilderen…….

Op papier kan je je ook op andere manieren uitdrukken dan met woorden. Soms schieten woorden gewoon tekort en zijn er andere, fijne manieren om je te uiten.

Suggesties

Ik geef je hier 2 verschillende suggesties, om je op gang te helpen (mocht dat nodig zijn):

1. Om je somberheid te verlichten:

Schrijf elke avond net voor het slapen gaan, in een schriftje of boekje wat naast je bed klaar ligt, minimaal 3 leuke, mooie, fijne dingen die die dag gebeurd zijn of die je meegemaakt/gedaan hebt. Hou dat een paar weken vol en lees af en toe eens terug wat je opgeschreven hebt. Zal je zien dat het leven fijner is dan je dacht!

2. Maak een collage over je toekomst:

Knip, scheur, plak, teken, schilder….. Gebruik alle materialen die je wilt, het wordt de verbeelding van jouw droom, wens, ideaal. Als het klaar is hang je het op een plek waar je het regelmatig ziet. Zodat je steeds weer geïnspireerd en herinnerd wordt. Daar wil jij naar toe groeien,…werken,… gaan…..

Een prettige bijkomstigheid van op deze manier bezig zijn is dat je even (alleen) met jezelf bent. Dit is me-time, zoals dat tegenwoordig heet. Al je aandacht en energie zijn voor jezelf. Je investeert in jezelf.

Daarnaast helpen deze ‘oefeningen’ je vooruit, doordat je al schrijvend of plakkend gebeurtenissen en gevoelens verwerkt. Of door vorm te geven aan je dromen en verlangens.

Ga aan de gang! Voel wat bij jou past, waar je zin in hebt. Plan een dagdeel, zorg dat je de spullen bij de hand hebt en ga lekker aan de slag!

Ik wens je veel plezier en voldoening met jezelf en je (nieuwe) beste vriend.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes + 8 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Welke omgangsregeling past bij welke leeftijd? Het is een vraag die vaak opkomt wanneer we de complexe wereld van co-ouderschap en omgangsregelingen betreden. Elke situatie is uniek, en het vinden van de juiste omgangsregeling blijft maatwerk. Toch zijn er handvatten om tot weloverwogen beslissingen te komen, gebaseerd op de specifieke behoeften van verschillende leeftijdsgroepen. In Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.